08.03.2024
Телеканал NTD

Музей легенд футболу відкрили в Мадриді

Музей легенд футболу відкрили в Мадриді

У цій футболці один із найкращих воротарів світу Ікер Касільяс привів збірну Іспанії до перемоги на..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

У цій футболці один із найкращих воротарів світу Ікер Касільяс привів збірну Іспанії до перемоги на Кубку світу в ПАР у 2010 році. Нині він дарує її новому Музею легенд у Мадриді.

Музей займає сім поверхів у будівлі на площі Пуерта-дель-Соль, і весь цей простір перетворився на маленький куточок футбольного раю. Тут зібрані футболки, бутси й нагороди таких зірок, як Зіко, Пеле, Мессі, Роналду, Зідана й багатьох інших зіркових футболістів.

Експозиція охоплює всі важливі турніри, серед яких Кубок світу, Лігу чемпіонів, Кубок Лібертадорес, Чемпіонат Європи й Кубок Конфедерацій.

У музеї виставлено футболки переможців Кубка Європейських чемпіонів 60-го – 61-го років. Серед них був шотландський «Селтік», італійський «Інтер» та англійський «Манчестер Юнайтед».

У залі олімпійських чемпіонів є форма збірної Уругваю, яка взяла золото у 24-му та 28-му році. А це золота медаль Ліонеля Мессі, яку він завоював у 2008-му.

Одна з найрідкісніших футболок належала італійському форварду Джузеппе Меацце. У ній він виступав у 34-му році, коли Італія виграла Кубок світу.

[Марсело Ордас, керівник музею]:

«Джузеппе Меацца носив лише одну футболку впродовж усього чемпіонату світу в 1934 році. Саме тому вона унікальна, і вона тут у Музеї легенд».

Керівник музею – аргентинський колекціонер Марсело Ордас – збирав експонати три десятиліття. Виконуючи таку грандіозну роботу, заручився підтримкою ФІФА, УЄФА й Міжнародного олімпійського комітету.

[Марсело Ордас, керівник музею]:

«Музей легенд – це данина поваги футболу, його історії, гравцям, легендам, клубам та збірним, але насамперед людям – уболівальникам усього світу».

Багато іспанців уважають Мадрид ідеальним місцем для такого музею.

[Ектор Коронель, голова Агентства з туризму Мадрида]:

«Гадаю, засновники музею вирішили, що Мадрид – одне з найкращих місць. У нас визначна історія й відмінні результати, яких ми досягли на великих чемпіонатах. Дві наші мадридські команди виграли 14 європейських Кубків».

Очікується, що Музей легенд щорічно відвідуватиме мільйон людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: