08.12.2024
Телеканал NTD

Олімпійський вогонь планують розмістити на Ейфелевій вежі

Олімпійський вогонь планують розмістити на Ейфелевій вежі

Ідея встановити олімпійський вогонь на Ейфелевій вежі в Парижі викликала різну реакцію в туристів. Недавно стало..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Ідея встановити олімпійський вогонь на Ейфелевій вежі в Парижі викликала різну реакцію в туристів. Недавно стало відомо, що організатори літньої Олімпіади-2024 розглядають можливість розмістити вогонь на визначній пам’ятці.

[Джуліан Куні, турист зі США]:

«Гадаю, це круто. У нас, американців, немає нічого подібного. Тож сама вежа для нас уже як смолоскип».

[Вілл Дарсі, турист зі США]:

«Це найкультовіше місце в Парижі, про яке знають у всьому світі. Тож Ейфелева вежа — найкраще місце».

[Нікола Черч, туристка з Великої Британії]:

«Можливо, вогонь має бути поруч зі стадіоном, але на Ейфелевій вежі це мало б символічний вигляд в очах людей усього світу».

[Кейт Вебер, туристка з Великої Британії]:

«Вогонь на вежі — це для туристів, а на стадіоні — це вже для спорту».

Робота над проєктом установлення олімпійського вогню на Ейфелевій вежі триває два роки. Але розмістити факел на вершині конструкції не вийде. Там уже є антена та громовідвід.

Поки невідомо, чи залишиться смолоскип на вежі на весь час Олімпіади. Утім, і з місцем розміщення олімпійського вогню насправді ще не визначилися.

Олімпіада в Парижі пройде з 26 липня до 11 серпня. Це будуть 33-річні Олімпійські ігри. Змагатимуться в 32 видах спорту. 28 із них — основні, а чотири — додаткові. Це брейк-данс, спортивне скелелазіння, скейтбординг та серфінг.
Коротке посилання на цю сторінку:

Олімпійський вогонь планують розмістити на Ейфелевій вежіКоул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомогиСтрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у ШвейцаріїПерегони в стилі Дикого Заходу: змагання з кінного скіджорингу пройшли в СШАП’єр де Кубертен: Олімпіада повертається в місце народження батька сучасних ігорФрирайдери з усього світу з’їхалися на змагання Darkfest-2024

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: