18.10.2024
Телеканал NTD

Жителі Барселони рятуються від спеки в «кліматичних притулках»

Жителі Барселони рятуються від спеки в «кліматичних притулках»

91-річна іспанка Мерсе перервала прогулянку, щоб зайти до бібліотеки. Але річ не в книгах. [Мерсе Пухоль,..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

91-річна іспанка Мерсе перервала прогулянку, щоб зайти до бібліотеки. Але річ не в книгах.

[Мерсе Пухоль, жителька Барселони]:
«Я краще буду тут, ніж надворі. Там дуже спекотно».

Температура в Барселоні — понад 30 градусів. Місцева влада відкрила для людей так звані кліматичні притулки, де можна сховатись від спеки. Свої двері відчинили понад 200 бібліотек, шкіл та інших громадських будівель, обладнаних кондиціонерами.

[Орландо Мінда, соціальний працівник]:
«Це гарне місце. Ми гуляли і прийшли сюди з відчуттям, що тіло горить. Відчинивши двері, одразу відчуваєш різницю в температурі».

До таких притулків приходять ті, хто не має вдома кондиціонера, або ті, хто хоче перепочити під час прогулянки. Торік безплатною послугою скористалося 120 тисяч людей.

Наразі Іспанія стикається з другою хвилею спеки за сезон. На півдні країни температура сягає 44 градусів Цельсія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Барселони рятуються від спеки в «кліматичних притулках»Туніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: