02.10.2024
Телеканал NTD

Італійські фермери палять вогнища, щоб урятувати врожай черешні

Італійські фермери палять вогнища, щоб урятувати врожай черешні

Італійські селяни змушені рятувати дерева черешні. Після кількох тижнів м'якої і теплої погоди в Трентіно-Альто-Адідже, що..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Італійські селяни змушені рятувати дерева черешні. Після кількох тижнів м’якої і теплої погоди в Трентіно-Альто-Адідже, що на півночі Італії, різко впала температура.

Дерева вже зацвіли, і через заморозки фермери можуть утратити врожай. Тепер вони вдаються до складного, але ефективного методу нічного обігріву рослин.

[Руджеро Габарді, фермер]:
«За допомогою цього ми не можемо зберегти все, але сподіваємося, що зможемо зберегти частину врожаю. Якщо натягнути нейлонову тканину зверху й запалити багаття, то, звісно, частину врожаю врятуємо. Головне, щоб температура не впала надто низько. Ще вчора вранці було мінус 5–6 градусів».

Найпопулярніший сорт черешні, який вирощують на пагорбах Трентіно — це кордія. І саме він особливо чутливий до перепадів температури.

[Руджеро Габарді, фермер]:

«Для черешні це найделікатніший період, бо, якщо температура впаде нижче за нуль, навіть якщо не буде квітки, а буде просто великий бутон, то він постраждає».

Фермерам доводиться працювати дуже швидко. Вони встають кілька разів за ніч і підпалюють обігрівачі.

Так, нічні заморозки ставлять під загрозу не лише річний врожай, а й стійкість рослин на довгі роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: