Дерева вже зацвіли, і через заморозки фермери можуть утратити врожай. Тепер вони вдаються до складного, але ефективного методу нічного обігріву рослин.
[Руджеро Габарді, фермер]:
«За допомогою цього ми не можемо зберегти все, але сподіваємося, що зможемо зберегти частину врожаю. Якщо натягнути нейлонову тканину зверху й запалити багаття, то, звісно, частину врожаю врятуємо. Головне, щоб температура не впала надто низько. Ще вчора вранці було мінус 5–6 градусів».
Найпопулярніший сорт черешні, який вирощують на пагорбах Трентіно — це кордія. І саме він особливо чутливий до перепадів температури.
[Руджеро Габарді, фермер]:
«Для черешні це найделікатніший період, бо, якщо температура впаде нижче за нуль, навіть якщо не буде квітки, а буде просто великий бутон, то він постраждає».
Фермерам доводиться працювати дуже швидко. Вони встають кілька разів за ніч і підпалюють обігрівачі.
Так, нічні заморозки ставлять під загрозу не лише річний врожай, а й стійкість рослин на довгі роки.
Коротке посилання на цю сторінку: