07.05.2024
Телеканал NTD

Робот-офіціант допомагає кафе в США втриматися на плаву

Робот-офіціант допомагає кафе в США втриматися на плаву

Цей робот-офіціант уже готовий обслуговувати клієнтів у кафе в американському штаті Мічиган. Треба лише доторкнутися до..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Цей робот-офіціант уже готовий обслуговувати клієнтів у кафе в американському штаті Мічиган.

Треба лише доторкнутися до дисплея і дати вказівки.

Машина одразу ж виконає всі побажання. По-перше, вона може провести відвідувачів до столика. По-друге, доставляє їжу й напої. По-третє, відвозить брудний посуд на кухню.

Власник кафе Лі Чжай каже, що зважився на покупку, бо не міг знайти офіціантів.

[Лі Чжай, власник кафе]:
«Ми мали дуже великі проблеми з персоналом у період пандемії. Нам потрібна була допомога, але людей знайти не могли».

Останніми роками роботів купують дедалі частіше. Нині десятки тисяч таких офіціантів їздять у кафе в різних куточках світу.

[Лі Чжай, власник кафе]:
«Робот — велика допомога кафе. Він стане в пригоді для будь-якої роботи у сфері обслуговування».

Утім, таким роботам ще розвиватися й розвиватися, перш ніж вони зможуть замінити людей. Вони не вміють приймати замовлення. До того ж у багатьох кафе є сходи, бордюри та інші перешкоди, які такі машини наразі подолати не в змозі.

[Картик Намасіваян, експерт у галузі готельних послуг]:
«Нас усіх вабить новизна. Це може якийсь час приваблювати людей. Але, зрештою, чи зможе вижити конкретна технологія, наприклад робототехніка, залежить від того, наскільки вона корисна, наскільки швидка й наскільки добре взаємодіє зі споживачем».

Утім, це кафе від таких технологій уже має зиск. Зокрема, власник каже, що завдяки роботові офіціанти-люди мають вихідні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Робот-офіціант допомагає кафе в США втриматися на плавуЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїУ Дубаї корали вирощують по-новомуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: