17.12.2024
Телеканал NTD

Тисячі іноземних туристів не можуть вилетіти з Перу через протести

Тисячі іноземних туристів не можуть вилетіти з Перу через протести

Головний аеропорт Перу в Кальяо переповнений іноземними туристами. Тисячі мандрівників застрягли в південноамериканській країні, у якій..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Головний аеропорт Перу в Кальяо переповнений іноземними туристами. Тисячі мандрівників застрягли в південноамериканській країні, у якій тривають жорстокі політичні протести.

Через заворушення на кілька тижнів закрилися аеропорти. Зараз знову працює 20 повітряних гаваней, ще дві мають незабаром відкритися.

В аеропорту в Кальяо всюди довгі черги.

[туристка зі США]:
«Спочатку людям навіть не дозволяли ставати в чергу для огляду багажу. Прямо у вестибюлі аеропорту утворився величезний натовп, і приблизно через 10 хвилин людей почали пропускати. А після перевірки нам довелося стояти в черзі на митниці, але не дуже довго. Я чула, що зараз вона стала набагато довшою».

[турист зі США]:
«Думаю, черги — це не так уже й важливо. Я дістався до аеропорту вчасно, тому все гаразд. Перуанцям, які зіткнулися зі своєю владою, зараз набагато гірше, ніж мені».

7 грудня президент Перу Педро Кастільйо розпустив парламент країни. Причиною стало те, що депутати втретє винесли на обговорення питання про імпічмент голови держави. Його звинуватили в корупції. Кастільйо ввів комендантську годину, скликав надзвичайний уряд та установчі збори.

Опозиційні політики та ЗМІ розцінили це як держпереворот. Президенту оголосили імпічмент, Конституційний суд відмовив у розпуску парламенту, і Кастільйо затримали. Влада перейшла до віцепрезидента Діни Болуарте. Обидва політики — члени соціалістичної партії «Вільне Перу».

Прихильники Кастільйо влаштували масові протести. У них беруть участь прості громадяни, представники громадських організацій і навіть корінних народів. Усі вони дотримуються лівих та ультралівих поглядів.

Протести супроводжуються насильством та сутичками з поліцією. Уже загинуло щонайменше 25 осіб, близько 200 постраждало, десятки поліціянтів травмовано. Уряд Болуарте запровадив комендантську годину та режим надзвичайного стану.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі іноземних туристів не можуть вилетіти з Перу через протестиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Ізраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: