18.04.2024
Телеканал NTD

Як перукар рятував людей під час сніжної бурі в США

Як перукар рятував людей під час сніжної бурі в США

Коли найбільша за 45 років сніжна буря накрила місто Буффало в США, власник барбершопу Крейг Елстон..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Коли найбільша за 45 років сніжна буря накрила місто Буффало в США, власник барбершопу Крейг Елстон відчинив для всіх двері свого закладу. Він запрошував усередину тих, хто опинився в небезпечних погодних умовах.

[Крейг Елстон, власник барбершопу]:
«У той час я зайшов у соціальні мережі й опублікував оголошення, щоб усі приходили в мій барбершоп».

І люди почали приходити. Напередодні Різдва набралося осіб 40. Чоловік забезпечив їх їжею, напоями, електроенергією, щоб зарядити телефони, місцями для сну, а також ковдрами, якими на певний час стали перукарські накидки.

[Крейг Елстон, власник барбершопу]:
«Я зробив це від щирого серця. Нічого дивного. Я б повторив це знову».

Екстремальний арктичний шторм вирував у США кілька днів. Він приніс небувалі морози, ураганні вітри та снігові кучугури, товщина яких подекуди перевищує півтора метра.

Повідомляють, що загинуло понад 60 осіб. Водночас 29 із них у Буффало.

Місто стоїть на західному березі озера Ері неподалік від кордону з Канадою. Тут звикли до суворих зим. Однак такого лиха місцеві жителі не бачили давно. Людей знаходили замерзлими в кучугурах чи власних машинах. Хтось помер від зупинки серця, розчищаючи сніг.

Багато хто годинами сидів без електроенергії через обрив дротів. А десь морози спричинили розрив водопровідних труб. У цьому місті, наприклад, воду тепер привозять. І коли ситуація налагодиться, поки невідомо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як перукар рятував людей під час сніжної бурі в СШАДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: