18.01.2024
Телеканал NTD

Землетрус у Каліфорнії: десятки тисяч жителів залишилися без світла

Землетрус у Каліфорнії: десятки тисяч жителів залишилися без світла

Потужний землетрус магнітудою 6,4 стався на північному узбережжі Каліфорнії. У результаті було пошкоджено будинки, дороги та..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Потужний землетрус магнітудою 6,4 стався на північному узбережжі Каліфорнії. У результаті було пошкоджено будинки, дороги та системи водопостачання. Десятки тисяч людей лишилися без електрики. Щонайменше 11 осіб було травмовано.

Багато заправних станцій після стихійного лиха закрилися. А до решти виросли черги.

[місцева жителька]:
«Я повернулася з Дінсмора. Я відчула землетрус. Він був дуже сильним».

Геологічна служба США повідомила, що землетрус стався на відносно невеликій глибині — приблизно 18 кілометрів. Поштовхи відчувалися навіть у районі затоки Сан-Франциско. Після них було коло 80 афтершоків. Найсильніший — магнітудою 4,6.

Епіцентр був на узбережжі за 350 кілометрів на північ від Сан-Франциско. Це сільська місцевість, де розташовані секвойні ліси, рибні та молочні ферми, а також лісозаготівельні комбінати.

Землетруси тут стаються нерідко. Однак цього разу руйнування серйозніші, ніж зазвичай.

Так, довелося закрити міст через річку, що веде до Ферндейла. Це містечко відоме своїми вікторіанськими магазинами та миловидними будинками.

Воно постраждало найбільше, як порівняти із сусіднім містом Фортуною чи Ріо-Деллом. Там пошкоджено водогін. Коло двох десятків будинків визнали надто небезпечними для проживання.

Система раннього оповіщення про землетруси спрацювала. Попередження надіслали на мобільні пристрої коло трьох мільйонів жителів Північної Каліфорнії за 10 секунд до того, як почали відчуватися перші поштовхи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Землетрус у Каліфорнії: десятки тисяч жителів залишилися без світлаНа прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замахЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоСильний шторм налетів на Техас: четверо загиблихІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: