14.09.2024
Телеканал NTD

Землетруси, повені та інші катаклізми: огляд 2022 року

Землетруси, повені та інші катаклізми: огляд 2022 року

Які природні лиха спіткали світ у 2022 році. Невдало рік розпочався для Тайваню. На початку січня..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Які природні лиха спіткали світ у 2022 році. Невдало рік розпочався для Тайваню. На початку січня там стався потужний землетрус. На щастя, ніхто не постраждав.

Приблизно тоді ж на північному сході Бразилії почалася велика повінь. Води подекуди було по шию.

На півночі Пакистану сотні туристів через снігопад потрапили в снігову пастку. Загинуло кілька десятків людей.

У середині січня сталося виверження підводного вулкана поблизу Королівства Тонга, що в Тихому океані. Воно спричинило цунамі заввишки до метра, яке дійшло до берегів багатьох країн — від Нової Зеландії та Австралії до Каліфорнії в США. З Тонгою якийсь час не було зв’язку через обрив підводного кабелю. Там постраждали 80 % населення.

Рідкісні снігопади паралізували Афіни, Стамбул та Єрусалим у лютому. А в столиці Еквадору стався великий зсув. Загинули десятки людей.

Понад 80 загиблих, повені, зруйновані будинки й відсутність електроенергії. Такі були наслідки циклону «Батсірай» на Мадагаскарі. А в центрі Колумбії на житлові будинки зійшов зсув. Загинуло щонайменше 14 осіб.

На північному сході Аргентини горів Національний парк Ібера. Вогонь охопив 50 тисяч гектарів.

Європою пронісся буревій «Іленія», що зачепив і Польщу. У Кракові впав будівельний кран й убив двох людей.

Наприкінці лютого на Сицилії знову почала вивергатися Етна — найвищий активний вулкан Європи.

В Австралії через повені евакуювали 40 тисяч осіб. А американським штатом Айова промчала низка торнадо. Постраждали цілі райони. Тим часом тайфун «Мегі» приніс хаос і руйнування на Філіппіни.

У ПАР сталася велика повінь. Тисячі будинків зруйновано, сотні людей зникли безвісти.

У штаті Нью-Мексико США горіли великі території сухих лісів. Цю пожежу назвали найбільшою в історії країни. Крім того, у Каліфорнії лісові пожежі знищили багато дорогих котеджів. Охопило вогняне лихо й Сибір, Урал та Примор’я. Здебільшого горіли заповідники, але вогонь також знищив сотні будинків.

Улітку масштабні лісові пожежі через аномальну спеку охопили весь південь Європи. Ліси горіли в Іспанії, Франції, Хорватії та інших країнах. А в Бангладеш та Індії понад дев’ять мільйонів людей постраждали через зливи. Повені назвали найгіршими за 122 роки.

Сильний землетрус в Афганістані наприкінці червня забрав життя понад 1000 осіб. А в Доломітових Альпах на північному сході Італії зійшов льодовик й убив десятьох людей.

В Ісландії знову почав вивергатися вулкан. А в польській річці загинули тонни риби.

Ураган «Ієн» залишив мільйони кубинців без світла, а ще завдав руйнувань у Флориді, що в США. Також в Індонезії стався землетрус. Загинули сотні осіб.

А на Гавайських островах прокинувся Мауна-Лоа — уперше приблизно за 40 років. Це найбільший вулкан у світі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Землетруси, повені та інші катаклізми: огляд 2022 рокуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Австралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: