14.11.2024
Телеканал NTD

Які унікальні рекорди встановили у світі у 2022 році

Які унікальні рекорди встановили у світі у 2022 році

Які рекорди встановили у світі у 2022 році? Почнімо з Німеччини. Там 30-річний Кай Зандмеєр найдовше..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Які рекорди встановили у світі у 2022 році? Почнімо з Німеччини. Там 30-річний Кай Зандмеєр найдовше крутив на талії обруч, стоячи в планці, — 6 хвилин і 34 секунди.

А в США зробили найбільшу у світі рухому ляльку. Дикобраза з двоповерховий будинок створили з нагоди відкриття нового атракціону в зоопарку Сан-Дієго.

У Непалі 17-річний місцевий житель потрапив до Книги Гіннеса як найнижчий підліток. Він трохи вищий за 73 сантиметри й ходить до першого класу.

Найдовший скляний міст відкрили у В’єтнамі. Споруда під назвою «Білий дракон» простяглася на 632 метри. На його поверхні з трьох шарів загартованого скла може одночасно перебувати 450 осіб.

Відомий футболіст «Барселони» та мадридського «Реала» Луїш Фігу та його колеги встановили рекорд з гри у футбол на найбільшій висоті під час параболічного польоту. Рахунок — 2:1.

Тим часом у Парижі приготували цукерку з найгострішим перцем. Її запропонували гостям «Салону шоколаду». Вона містить перець чилі сорту «каролінський жнець».

В Італії продали найбільший білий трюфель. Гриб вагою 700 грамів пішов із молотка за 184 тисячі євро. До речі, покупець із Гонконгу.

А це найважча полуниця. Її вага — 289 грамів. Вона виросла на фермі в Ізраїлі.

Продовжуючи кулінарну тему, перенесімося до Аргентини. Там приготували найбільшу у світі відбивну по-міланськи. Завдовжки вона — 4 метри, завширшки — 3, а важить 926 кілограмів. Цій страві в Аргентині присвячено ціле свято.

І знову Непал. Місцева альпіністка Лакпа Шерпа стала єдиною жінкою, яка підкорила Еверест десять разів.

У Пакистані народилося козеня з найдовшими у світі вухами — 48 сантиметрів, а в Німеччині — найменше поні заввишки всього 50 сантиметрів.

17-річний бельгієць Мак Резерфорд став наймолодшим пілотом-чоловіком, який сам облетів земну кулю. А 60-річний американець Дуейн Гансен побив рекорд Книги Гіннеса, пропливши річкою 61 кілометр у гарбузі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Які унікальні рекорди встановили у світі у 2022 роціСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуОстанню картину Караваджо показали в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: