16.01.2024
Телеканал NTD

США нададуть Україні майже два мільярди доларів нової військової допомоги, зокрема й систему Patriot

США нададуть Україні майже два мільярди доларів нової військової допомоги, зокрема й систему Patriot

Сполучені Штати Америки нададуть Україні додаткову військову допомогу на суму 1,85 мільярда доларів. Про це заявив..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Сполучені Штати Америки нададуть Україні додаткову військову допомогу на суму 1,85 мільярда доларів. Про це заявив президент Джо Байден у середу, під час візиту до Вашингтона президента України Володимира Зеленського.

[Джо Байден, президент США]:
«Сьогодні я оголошую про нашу наступну безпекову допомогу Україні. 1,85 мільярда доларів допомоги в галузі безпеки, яка включає як пряме передання необхідного Україні обладнання, так і контракти на постачання боєприпасів, які будуть потрібні Україні найближчими місяцями для її артилерії, танків і ракетних установок».

Допомога також передбачає передання Україні системи Patriot. Це одна з найдосконаліших систем протиповітряної оборони США, яка забезпечує захист від літаків, крилатих і балістичних ракет. До неї входять пускові установки разом із радаром та іншими транспортними засобами підтримки.

Зеленський на зустрічі із Байденом заявив, що обіцянка США надати систему зенітно-ракетної оборони Patriot є важливим кроком у створенні ефективного повітряного щита над Україною.

Виступаючи перед Конгресом США Володимир Зеленський також подякував законодавцям за фінансову підтримку та підкреслив, що від цього виграє не лише Україна.

[Володимир Зеленський, президент України]:
«Ваші гроші — це не благодійність. Це інвестиція в глобальну безпеку та демократію, до якої ми ставимося дуже відповідально».

Найближчим часом Конгрес США планує виділити майже 50 мільярдів доларів на додаткову безпекову й економічну допомогу Україні та союзникам по НАТО.

Варто зазначити, що Зеленський та інші українські високопосадовці давно зверталися до союзників з проханням надати більше зенітних і протиракетних систем, щоб мати змогу протистояти російським ракетним ударам по електростанціях та іншій критичній інфраструктурі країни.

Коротке посилання на цю сторінку:

США нададуть Україні майже два мільярди доларів нової військової допомоги, зокрема й систему PatriotНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиЛісова пожежа наближається до канадського міста, де залягають поклади нафтовмісних пісківБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: