18.08.2024
Телеканал NTD

Кількість жертв зливи в Кіншасі зросла до 120

Кількість жертв зливи в Кіншасі зросла до 120

Фідель Мбала, учитель початкової школи в столиці Демократичної Республіки Конго, прокинувся в понеділок о третій ночі..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Фідель Мбала, учитель початкової школи в столиці Демократичної Республіки Конго, прокинувся в понеділок о третій ночі від гуркоту. Рясний дощ періщив по його бляшаній халупі. Він підвівся й пішов подивитися, що відбувається. Це несподівано врятувало йому життя.

[Фідель Мбала, житель Кіншаси]:
«Раптом я почув, як зсув ударив по стіні з протилежного боку. Будинок почало заливати багном та водою. Я закричав і швидко побіг туди, де спала моя дружина та діти, але було вже пізно».

Чоловік утратив чотирьох членів сім’ї. Троє з його дітей вижили.
Водночас загальна кількість загиблих від цієї зливи в районі Кіншаси й далі зростає. Їх уже 120. Люди стали жертвами повеней та зсувів.

Президент ДР Конго оголосив у країні триденну жалобу.

Найбільше постраждав район Матаді-Майо, де пролягає основна конголезька автотраса. Вона сполучає Кіншасу з головним морським портом — Матаді. Частину дороги просто змило. По обидва боки застрягло багато вантажівок із товарами.

[Ів Лутаділа, водій вантажівки]:
«Я водій вантажівки, везу одяг. Ми тут застрягли. Я залишив дружину з дітьми в Матаді й навіть не знаю, як дістати їм їжу. Позаду мене водії, які везуть свіжі продукти. Хвилююся за них, бо вони ризикують утратити товар».

Влада обіцяє відремонтувати шосе за 3‒4 дні.

У Кіншасі живе близько 15 мільйонів осіб. Через непродумане будівництво місто дуже вразливе перед катаклізмами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість жертв зливи в Кіншасі зросла до 120У Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівАфіни накрила пилова буря із СахариУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: