17.10.2024
Телеканал NTD

Віндзорський замок прикрасили до Різдва

Віндзорський замок у Великій Британії прикрасили до Різдва. Найбільшу ялинку встановили в Георгіївському залі — одному з найбільших і найкрасивіших у палаці.

Цей рік незвичайний: у країні тепер новий король — Чарльз III. Крім того, виповнюється 30 років після руйнівної пожежі, яка знищила цей чудовий зал та інші частини замку.

Тепер королівська сім’я прагне показати будівлю після реставрації в усій її красі.

[Кетрін Джонс, старший куратор Королівської колекції]:
«Загалом ми маємо тут вісім дерев. Очевидно, що головна окраса — це 20-футова ялина Нордмана в Залі святого Георгія. На ній світиться 3000 ялинкових вогнів. Цього року ми обрали фіолетову тему».

Водночас персонал наразі ухильно відповідає на запитання, чи збереться на це Різдво королівська сім’я разом із королем Чарльзом III саме у Віндзорському замку. До пандемії монарша родина проводила Різдво в Сандрінгемському маєтку королеви Єлизавети II у Норфолку.

[Кетрін Джонс, старший куратор Королівської колекції]:
«Це перше Різдво його правління, тож цікаво перейти в цей період».

Ще один особливий зал створив король Георг IV. Його стіни облицювали дубовими панелями, а також повісили портрети європейських лідерів часів наполеонівських воєн.

У центрі залу — масивний обідній стіл, за яким упродовж століть сиділи численні державні діячі.

[Саллі Гудсір, куратор]:
«Раніше це був внутрішній двір. А потім, наприкінці наполеонівської епохи, у битві при Ватерлоо Георг IV вирішив замовити низку портретів європейських лідерів того часу. Відтоді вони постійно були тут. Трохи більше ніж 200 років тому ця кімната мала дуже схожий вигляд».

У Віндзорі, як і раніше, відчувається присутність покійної королеви. У сувенірних крамницях домінує образ саме Єлизавети ІІ.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: