16.09.2024
Телеканал NTD

Японія: ракета, яку запустила Північна Корея, здатна досягти США

Японія: ракета, яку запустила Північна Корея, здатна досягти США

Північна Корея запустила міжконтинентальну балістичну ракету. Вона впала в море у виключній економічній зоні Японії за..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Північна Корея запустила міжконтинентальну балістичну ракету. Вона впала в море у виключній економічній зоні Японії за 200 кілометрів від острова Хоккайдо. Це сталося наступного дня після випробування Пхеньяном ракети малої дальності.

Цього разу міжконтинентальна ракета пролетіла 1000 кілометрів, досягнувши висоти 6000 кілометрів. Якби траєкторія польоту була нижчою, то її дальність була б більшою. Японські військовики вважають, що така ракета здатна досягти материкової частини США.

[Ясукадзу Хамада, міністр оборони Японії]:
«Ми проаналізували траєкторію польоту запущеної міжконтинентальної ракети й можемо сказати, що залежно від боєголовки та ваги дальність її польоту може перевищити 15 тисяч кілометрів».

Прем’єр-міністр Японії засудив запуск.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:

«Ми висловлюємо рішучий протест проти дій Північної Кореї, яка повторює свої провокації з безпрецедентною частотою. Ще раз наголошую, що ми точно не станемо цього терпіти».

Японська влада має намір працювати з ООН та міжнародною спільнотою, зокрема зі США та Південною Кореєю, щоб відреагувати на дії КНДР.

За останні два місяці Північна Корея запустила понад 50 ракет, більшість із них – малої дальності. Проте відомо, що вона розробляє міжконтинентальну ракету «Хвасон-17». Її перше випробування відбулося в березні цього року. Експерти припускають, що вона може нести три чи чотири боєголовки.

Попри жорсткі санкції, Пхеньян і далі нарощує військовий потенціал. Він також провів шість ядерних випробувань і, можливо, планує сьоме.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японія: ракета, яку запустила Північна Корея, здатна досягти СШАФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: