16.09.2024
Телеканал NTD

Повені залишили Південний Судан без їжі

Повені залишили Південний Судан без їжі

Жителька Південного Судану Маджок оглядає, що залишилося від її врожаю після повені. [Наяденг Маджок, жителька Південного..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Жителька Південного Судану Маджок оглядає, що залишилося від її врожаю після повені.

[Наяденг Маджок, жителька Південного Судану]:
«Уся наша їжа зіпсована. Це мої посіви сорго. Повені призводять до голоду, бо забирають усю нашу їжу. Якщо ми не маємо їжі, як нам вижити?»

Хоча Маджок звела навколо свого будинку й ділянки дамбу, повінь була надто великою. Крім урожаю, вона також втратила 30 кіз.

І Маджок така не одна.

Південному Судану четвертий рік поспіль завдають збитків повені. Це одна з країн світу, де найшвидше теплішає клімат.

За даними Всесвітньої продовольчої програми, з 2019 року площа водно-болотних угідь Південного Судану збільшилася втричі. Наразі це 15 % території країни.

[Адеїнка Бажело, заступник директора філії ВПП]:
«Більш як мільйон людей у Південному Судані постраждало від великої повені. Площа землі, що постійно перебуває під водою, потроїлася. Ситуація з продовольчою безпекою, яка й так була жахливою, посилилася, унаслідок чого 2,9 мільйона осіб загрожує голодна смерть».

Деякі регіони країни постраждали також від засухи.

Раніше цього місяця у звіті ООН було сказано, що наступного року продовольства може гостро бракувати двом третинам населення Південного Судану.

Всесвітня продовольча програма розпочала проєкти, у межах яких місцевих фермерів навчать вирощувати посухостійкі культури.

Але в організації кажуть, що цього замало.

[Адеїнка Бажело, заступник директора філії ВПП]:
«Зараз життєво важливо, щоб міжнародна спільнота об’єдналася й допомогла жителям Південного Судану підвищити стійкість до серйозних кліматичних потрясінь. Щоб у майбутньому їм не загрожував голод».

Коротке посилання на цю сторінку:

Повені залишили Південний Судан без їжіСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливи137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: