16.10.2024
Телеканал NTD

Мавпи тероризують туристів біля Тадж-Махалу в Індії

Мавпи тероризують туристів біля Тадж-Махалу в Індії

Лангурів в Індії вважають священними тваринами. Але в Агрі вони стали прикрою перешкодою для туристів. Щороку..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Лангурів в Індії вважають священними тваринами. Але в Агрі вони стали прикрою перешкодою для туристів. Щороку сюди приїжджає сім мільйонів мандрівників, щоб відвідати Тадж-Махал.

До мавзолею не можна заходити з їжею. Туристи залишають її в урнах. Це приваблює цілі банди нахабних мавп. Ці тварини ще намагаються понишпорити в сумках.

[туристка]:
«Мавпи завдали нам чимало клопоту. Вони відібрали в мене окуляри, а потім розбили. Вони нас прямо-таки тероризують».

[турист]:

«Індійська пам’ятка в Агрі — це історичне місце. Напади мавп справляють на іноземців погане враження. Нехай влада щось із цим зробить і захистить людей від мавп».

Лангурів в Індії поважають за схожість із мавпоподібним божеством Хануманом. Вони є майже біля кожного індуїстського храму. Але за попередні кілька десятиліть у країні значно поменшало лісів. Тому дуже багато мавп у пошуках їжі почало приходити до людей.

[Раджкумар Патель, працівник археологічної служби в Агрі]:
«Ми просимо туристів не наближатися до мавп і не робити селфі. Якщо мавпи між собою б’ються, тоді можна зрозуміти, що вони розсерджені. Не треба до них підходити. Слід триматися поодаль».

Тим часом надія на спокійний огляд визначних пам’яток Агри все ж є. Місцева влада вже підготувала спеціальну команду, яка захищатиме людей від мавп.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мавпи тероризують туристів біля Тадж-Махалу в ІндіїУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуМарокко: лазні закриті, води немаєФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній Азії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: