16.06.2024
Телеканал NTD

Епоха закінчилася: у Великій Британії поховали Єлизавету II

Епоха закінчилася: у Великій Британії поховали Єлизавету II

Труну з тілом королеви Єлизавети II внесли до Вестмінстерського абатства. Так завершилися десять днів жалоби за..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Труну з тілом королеви Єлизавети II внесли до Вестмінстерського абатства. Так завершилися десять днів жалоби за монархом, який правив у Великій Британії найдовше.

Попрощатися прийшов король Чарльз III і члени монаршої родини, зокрема й правнуки Її Величності — принц Джордж та принцеса Шарлотта. Усього ж на церемонії було коло 500 світових лідерів, знаменитостей і членів королівських сімей з усього світу.

[Джастін Велбі, архієпископ Кентерберійський]:
«Покійна ЇЇ Величність заявила в ефірі з нагоди свого 21-го дня народження, що все життя присвятить служінню нації та Співдружності. Мало хто так добре дотримувався слова, як вона».

Служба завершилася двохвилинною церемонією мовчання.

До цього десятки тисяч людей вишикувалися вздовж вулиць Лондона. Вони прийшли подивитися на труну з тілом королеви, під час її короткої подорожі з Вестмінстер-холу.

Труну провезли на гарматному лафеті 142 моряки Королівського флоту.

Перед ними маршували сотні військовослужбовців у парадній формі.

Друга королівська процесія через Лондон пройшла після церемонії у Вестмінстерському абатстві. Труну повезли до Віндзорського замку, для більш камерної служби в каплиці Святого Георгія.

Там символи влади монарха зняли та помістили на вівтар. Лорд-камергер зламав свій «жезл канцелярії» на знак закінчення служби королеві.

Потім труну опустили до королівського склепу. Там Єлизавета II спочиватиме поруч із чоловіком принцом Філіпом.

Королева померла у віці 96 років. На британському престолі вона була сім десятиліть.
Коротке посилання на цю сторінку:

Епоха закінчилася: у Великій Британії поховали Єлизавету IIТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямНирки — у центрі нової кризи в НепаліСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: