17.01.2024
Телеканал NTD

Лідери Фінляндії та Швеції отримали нагороду Global Citizen Award

Лідери Фінляндії та Швеції отримали нагороду Global Citizen Award

19 вересня у Нью-Йорку відбулась церемонія вручення нагород Global Citizen Award. Цьогоріч її отримали лідери Фінляндії..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

19 вересня у Нью-Йорку відбулась церемонія вручення нагород Global Citizen Award. Цьогоріч її отримали лідери Фінляндії та Швеції за історичне рішення їхніх країн приєднатися до НАТО після вторгнення Росії до України.

Президент Фінляндії Саулі Нійністе не зміг бути на церемонії особисто, однак надіслав відеозвернення, у якому закликав США та Європу працювати разом.

[Саулі Нійністе, президент Фінляндії]:
«Так, Європі потрібні США, але США також потрібна Європа. Оскільки світ стає дедалі більш небезпечним і роз’єднаним, нам необхідно ще більше зблизитися».

Нагороду від імені прем’єр-міністра Швеції Магдалени Андерссон отримала міністр закордонних справ країни Анн Лінде. Вона сказала, що поштовхом до приєднання до альянсу стала війна в Україні.

[Анн Лінде, міністр закордонних справ Швеції]:

«Для Швеції агресія Росії проти суверенного й демократичного сусіда стала переломним моментом. Наше рішення подати заявку на членство в НАТО знаменує кінець понад 200-річного нейтралітету та неприєднання».

Цього року на заході також ушанували пам’ять покійної Її Величності Королеви Єлизавети II та Сіндзо Абе, колишнього прем’єр-міністра Японії та лауреата премії Global Citizen Award 2016 року.

Global Citizen, також відома як Global Poverty Project — це міжнародна освітня та правозахисна організація, яка працює над активізацією руху за подолання крайньої бідності. Її премією відзначають активістів та лідерів усього світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лідери Фінляндії та Швеції отримали нагороду Global Citizen AwardНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Шістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: