26.05.2024
Телеканал NTD

Йога під час карантину: заняття допомагають впоратися з депресією

Йога під час карантину: заняття допомагають впоратися з депресією

Шотландка Ліанн Сванн, як і багато хто у світі, сидить удома в самоізоляції. Упоратися з незвичною..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Шотландка Ліанн Сванн, як і багато хто у світі, сидить удома в самоізоляції. Упоратися з незвичною ситуацією їй допомагає йога.

[Ліанн Сванн, практикувальниця йоги]:
«Завдяки цьому почуваюся прекрасно. Раніше виконувала багато всіляких вправ. Біг і фізкультура — це, звісно, добре, але тепер постійно займаюся йогою. Практикую щодня, попри все. Почуваюся добре і фізично, і психологічно».

Ліанн займається з американським викладачем й акторкою Адрієн Мішлер, яка веде заняття на YouTube і має вже понад шість з половиною мільйонів підписників.

[Адрієн Мішлер, викладач йоги]:
«Йога корисна для психічного здоров’я. Емоційний стан поліпшується. На тіло вона теж добре впливає, бо м’язи набувають тонусу, тіло стає гнучкішим і рухливішим. До того ж регулюється весь організм, зокрема й нервова система».

Адрієн радить не опановувати відразу багато асан, а починати з малого. Іноді досить просто посидіти й помедитувати, щоб заспокоїтися й упорядкувати думки.

Ліанн дуже цінує таку можливість.

[Ліанн Сванн, практикувальниця йоги]:
«Якщо знаходиш час прогулятися, позайматися йогою, просто помедитувати або чимось зайнятися, то відновлюється спокій і можеш терпіти постійну присутність людей, яких любиш, але не звик бачити щохвилини».

Учені Гарвардського університету й співробітники Бібліотеки Конгресу США 2013 року досліджували вплив йоги на емоційний стан людини. Вони з’ясували, що регулярні заняття допомагають позбутися страху та інших негативних емоцій. Також починає ліпше працювати частина мозку, яка відповідає за вміння концентруватися й ухвалювати рішення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Йога під час карантину: заняття допомагають впоратися з депресієюЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНирки — у центрі нової кризи в НепаліУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: