17.01.2024
Телеканал NTD

Ураган «Фіона» на Домінікані: зруйновані будинки й тисячі сімей без світла

Ураган «Фіона» на Домінікані: зруйновані будинки й тисячі сімей без світла

Жителі Домініканської Республіки обшукують руїни своїх будинків, намагаючись знайти вцілілі речі. Таких руйнувань завдав ураган «Фіона»...

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Жителі Домініканської Республіки обшукують руїни своїх будинків, намагаючись знайти вцілілі речі. Таких руйнувань завдав ураган «Фіона». Він спричинив великі повені й відрізав від світу цілі села, а також змусив коло 12 з половиною тисяч осіб покинути свій дім. До того ж без світла залишилося понад 700 тисяч місцевих жителів.

«Фіона» — перший серйозний ураган у Домінікані після «Жанни», яка вирувала у вересні 2004 року.

Нині наслідки теж невтішні. Скрізь повалені дерева, грязь і каміння. У деяких будинках зірвало дах.

[потерпіла]:
«Ще в неділю ввечері я побачила, що щось не так. Я пішла до мами, брат теж пішов. Як бачите, у будинку все понищено. Та добре, що Бог нас захищає, це найголовніше».

На вулицях домініканських міст почали роздавати їжу. Ураган зруйнував плантації бананів, кави та какао. Багато хто втратив урожай, а значить і дохід.

[потерпіла]:
«Вітер дув з одного боку, потім увірвався в дім. Дах зірвало, усе всередині летіло шкереберть. Нам довелося тікати».

«Фіона» принесла лихо й у сусіднє Пуерто-Рико. Країну було повністю знеструмлено. Загинуло щонайменше троє людей. Руйнування також значні. Повінь, яку спричинив ураган, змивала мости, валила дерева й руйнувала житла.

Наразі електропостачання відновили лише для 20 % будинків і підприємств острова.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ураган «Фіона» на Домінікані: зруйновані будинки й тисячі сімей без світлаЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: