18.11.2024
Телеканал NTD

Мексиканські селяни чекають на допомогу після землетрусу

Мексиканські селяни чекають на допомогу після землетрусу

У віддалених селищах мексиканського штату Мічоакан жителі чекають на допомогу. Її поки що не можуть доставити..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

У віддалених селищах мексиканського штату Мічоакан жителі чекають на допомогу. Її поки що не можуть доставити через завалені дороги. У понеділок у Мексиці стався сильний землетрус магнітудою 7,6.

[місцева жителька]:
«Ми чекаємо, щоб чиновники приїхали й подивилися на ситуацію тут, бо вони дивляться лише на великі міста, а сюди ніхто не приїжджає. Коли я сюди приїхала, мій батько був зовсім сам — поруч не було нікого».

[місцевий житель]:
«Вони обіцяють стежити за ситуацією і нам допомагати. Зараз найголовніше — розчистити дороги, щоб вантажівки могли проїхати й підтримати постраждалі будинки, школи та притулки».

Епіцентр підземних поштовхів був на заході Мексики, осередок залягав порівняно неглибоко — за 15 кілометрів від поверхні землі. Найбільше пошкоджень — у штатах Коліма й Мічоакан.

За даними влади, двоє людей загинуло, десятеро постраждало. Пошкоджено понад 200 будинків.

Для Мексики це вже третій землетрус, який стався саме 19 вересня. Попередні два були в 1985 та 2017 роках. Тоді жертв було значно більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мексиканські селяни чекають на допомогу після землетрусуПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: