17.12.2024
Телеканал NTD

У Чаді пересувна школа допомагає дітям кочівників здобувати знання

У Чаді пересувна школа допомагає дітям кочівників здобувати знання

Як здобути освіту дітям кочівників? Учитель Леонард Гамайг знайшов вихід. Він заснував у центральноафриканській країні Чад..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Як здобути освіту дітям кочівників? Учитель Леонард Гамайг знайшов вихід. Він заснував у центральноафриканській країні Чад пересувну школу. Ідея виникла, коли побачив дітей, які гралися під вікнами його класу.

[Леонард Гамайг, учитель]:
«Я засмутився, бо в цей час діти мають навчатися. Тоді я вирішив зустрітися з їхніми батьками та обговорити ідею створення цієї школи. Вони погодились».

Відтоді минуло три роки. Нині в пересувній школі навчаються 69 дітей різного віку. У ці місця кочівники приходять під час сезонних дощів. Так було споконвіку.

У Чаді мешкає приблизно 17 мільйонів осіб. 7 % із них — кочівники. Водночас до школи ходить менш як один відсоток хлопчиків, а дівчаток у ній немає взагалі. Пересувний клас Леонарда Гамайга відкрив для корінних народів нові можливості.

[Леонард Гамайг, учитель]:

«Діти роблять значний прогрес. Ніхто з них раніше не ходив до школи. А тепер вони правильно пишуть своє ім’я, розмовляють французькою і розв’язують математичні здачі. Для нас це дуже важливо».

Лідер громади кочівників уважає, що освіта допоможе його народу розвиватися. Батьки теж раді, що діти здобувають знання.

Засновник школи й сам має зиск із цього проєкту. Він навчився в кочівників дбайливо ставитися до води й уживати більше молочних продуктів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Чаді пересувна школа допомагає дітям кочівників здобувати знанняКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: