20.07.2024
Телеканал NTD

Кубок Гордона Беннетта: хто пролетів на аеростаті далі за всіх

Кубок Гордона Беннетта: хто пролетів на аеростаті далі за всіх

Пролетіти на повітряній кулі через усю Європу, ще й на швидкість. Саме це роблять учасники знаменитого..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Пролетіти на повітряній кулі через усю Європу, ще й на швидкість. Саме це роблять учасники знаменитого Кубка Гордона Беннетта — найдавніших змагань аеростатів у світі.

Цього року учасники стартували в німецькому місті Мюнстері. У повітря піднялася 21 куля.

Мета — пролетіти якнайдалі від місця старту.

З Німеччини кулі вирушили на захід через Люксембург до Франції. Там три команди завершили подорож наступного дня. Інші 18 куль попрямували через Піренейський гірський хребет на однойменний півострів і подолали поріг — дві ночі в дорозі.

І лише 12 куль пролетіли три ночі. Ситуація ставала напруженою. Фініш був на півдні Португалії.

Перемогла команда «Австрія-2». Пілотами були Крістіан Вагнер і Стефані Ліллер. Вони подолали 2111 кілометрів.

На другому місці — команда «Швейцарія-1». Вона пролетіла майже 2110 кілометрів. А на третьому — пілоти з «Німеччина-3». У них за плечима — 2108 з половиною кілометрів.

Це вже 67-й Кубок Гордона Беннетта. Його назвали на честь шукача пригод Джеймса Гордона Беннетта-молодшого, який організував перше таке змагання в Парижі в 1906 році.

Наступного року змагання стартують у Франції, у місті Меце. Кулі вирушать 5 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубок Гордона Беннетта: хто пролетів на аеростаті далі за всіх«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіЛівійський важкоатлет сподівається здобути медаль на Олімпіаді в ПарижіПарапланеристи показали майстерність над Андами в БолівіїЯк у Косові стрибали у воду з мосту заввишки 20 метрівЗмагання зі стрибків на батуті відбулися в СловеніїСтрибок із жердиною через канал: багатовікову традицію підтримують у НідерландахУ США на Чемпіонаті світу з кайтсерфінгу перемогли австралійціМорем на байку: грузинський мотоперегонник проїхав 33 км по водіАквааеробіка — новий хіт в Австралії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: