20.01.2024
Телеканал NTD

Рівень води польської річки Вісла опустився рекордно низько

Рівень води польської річки Вісла опустився рекордно низько

Мілини, що частково поросли травою, і гілки, що стирчать з води. Така нині річка Вісла у..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Мілини, що частково поросли травою, і гілки, що стирчать з води. Така нині річка Вісла у Варшаві. Це найдовша річка Польщі, і її рівень опустився до історичного мінімуму.

[Гжегож Валієвський, працівник Польського інституту водного господарства]:

«Досі найнижчий рівень води у Варшаві становив 26 сантиметрів. Його зафіксували під час посухи у 2015 році. Зараз він становить 25 сантиметрів, тож це рекорд. Рівень води ніколи не був таким низьким».

Прогноз на найближчі дні невтішний.

[Гжегож Валієвський, працівник Польського інституту водного господарства]:

«Гідрологічні моделі показують, що рівень води й далі знижуватиметься».

Вісла бере початок у горах біля кордону з Чехією і тече більш як тисячу кілометрів до Балтійського моря.

[Роман Журек, гідролог]:

«Такий низький рівень води — це загроза для всіх: для фермерів, для всіх мешканців міст та сіл — адже нам просто треба щось пити, нам доводиться готувати їжу на воді. Це також загроза для дикої природи».

Вісла — найпопулярніше місце для відпочинку у Варшаві. Уздовж берега розмістилися бари на воді, а на набережній проводять усілякі заходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рівень води польської річки Вісла опустився рекордно низькоПідозрюваний у спробі замаху на Дональда Трампа постав перед судомІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСРегата великих вітрильників прибула до ГельсінкіПомер кумир мільйонів — французький актор Ален ДелонІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняТемпература Адріатичного моря досягла історичного рекордуКривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалихПожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблихЩе чотири тіла витягли з затонулої яхти техномагната Майка Лінча

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: