16.10.2024
Телеканал NTD

Як рятують тварин від спеки в польських притулках

Як рятують тварин від спеки в польських притулках

Працівники цього польського притулку намагаються охолодити своїх мешканців. Тут панує спекотна температура, тому вони вигадують усілякі..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Працівники цього польського притулку намагаються охолодити своїх мешканців. Тут панує спекотна температура, тому вони вигадують усілякі способи, як допомогти собакам.

[Анна Скибіцька, волонтерка]:

«Коли температура висока, собаки нічого не хочуть робити, як ми. Занадто спекотно. Деякі собаки не хочуть гуляти й просто сидять у тіні. Вони в’ялі й не бігають».

У притулку живе 650 собак та 180 кішок. У приміщеннях із кішками є кондиціонери. Деякі клітки накривають, щоб захистити тварин від прямого сонячного проміння. Також регулюють час прогулянок, залежно від погоди.

[Патриція Ярош, працівниця притулку]:

«Треба перевіряти, чи тварини охолоджені, і чи мають вони чисту питну воду. Коли спекотно, треба міняти її кілька разів на день. Можете так само допомогти іншим тваринам. Просто поставте миску з водою перед будинком. Це дуже допоможе пережити спеку не тільки собакам і кішкам, а й птахам, їжакам та іншим тваринам, які живуть у містах».

[Анна Скибіцька, волонтерка]:

«Ми купуємо звичайні пісочниці, які люди ставлять для дітей на своїх галявинах, і наповнюємо їх водою, щоб собаки могли охолонути».

У липні у світі зафіксували найвищу середню температуру повітря. Вона становила 17,23 градуса. Це рекорд. Причиною аномальної спеки вважають коливання температури поверхневого шару води Тихого океану в екваторіальній зоні. Це дуже впливає на погоду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як рятують тварин від спеки в польських притулкахБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаВенеційці раді: кількість туристів у групах обмежили до 25Навала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаківФермери Зімбабве намагаються заробити на зростанні світового попиту на лохинуСтаріння населення Японії змінює ринок підгузківОдин пістолет — 34 смерті: чорний ринок зброї в Еквадорі процвітаєLEGO відмовиться від нафти у виробництві своїх кубиківУ Китаї дедалі частіше влаштовують дорогі собачі весілля4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у Каїрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: