21.11.2024
Телеканал NTD

У Єгипі жінок за борги саджають у в’язниці

У Єгипі жінок за борги саджають у в'язниці

Жінкам у Єгипті небезпечно залазити в борги. За це їм загрожує ув'язнення, а потім – довгий..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Жінкам у Єгипті небезпечно залазити в борги. За це їм загрожує ув’язнення, а потім – довгий шлях налагодження життя на тлі упередженого ставлення в суспільстві.

Проблема вийшла на перший план із початком економічної кризи. Річний рівень інфляції в Єгипті зріс до понад 30 %.

За оцінками, коло 60 % населення країни перебуває за межею бідності чи близько до неї.

Ця мати трьох дітей погодилася на інтерв’ю лише анонімно. Каже, що їй довелося переховуватися від поліції після того, як її засудили до тюремного терміну.

[жителька Єгипту]:

«(Я жила в) страху та жаху, не могла спати, досі не можу заснути. Це почуття загрози – велика проблема. Не могла уявити, як поліція постукає в мої двері, а потім супроводжуватиме мене на вулиці на очах дочок. Це схоже на повільну смерть».

Чотири роки тому її осиротіла племінниця виходила заміж. Жінка вирішила купити для неї в кредит побутову техніку. Проте виплатити майже 1700 доларів, продаючи кукурудзу на вулиці, не вдалося. Особливо з огляду на високу відсоткову ставку.

Кредитор повідомив про неї в поліцію. У результаті, отримавши термін, вона звернулася за допомогою до неурядової організації «Асоціація дітей жінок-ув’язнених», яка допомогла їй виплатити борг. Співробітники організації кажуть, що з такими проблемами в країні стикається багато жінок.

[Ламія Магді, співробітниця організації]:

«Умови цих жінок дуже важкі».

Тюремний термін – це лише початок. Коли жінок звільняють, їм важко знайти роботу, маючи судимість.

Благодійні організації закликають змінити ситуацію, створюючи робочі кооперативи для жінок.

Влада теж робить кроки назустріч. Так, у березні президент Єгипту помилував кілька десятків чоловіків та жінок-боржників. На волю вийшло 85 в’язнів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Єгипі жінок за борги саджають у в’язниціУ Кенії зростає кількість жертв повенейОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЇжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: