04.03.2024
Телеканал NTD

Британець звів будинок у сміттєвому баку на знак протесту проти захмарних цін

Британець звів будинок у сміттєвому баку на знак протесту проти захмарних цін

Лондонський художник Гаррісон Маршалл відчиняє хвіртку й підходить до свого будинку. Його він спорудив зі сміттєвого..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Лондонський художник Гаррісон Маршалл відчиняє хвіртку й підходить до свого будинку. Його він спорудив зі сміттєвого бака й дощок. Щоправда, це лише тимчасове житло, де він обіцяє прожити рік. Це своєрідна акція протесту проти «шалених» цін на оренду квартир у британській столиці. Особливо на тлі кризи й інфляції.

Каже, що повернувшись до міста з-за кордону, намагався знайти житло, але в нього не вийшло.

[Гаррісон Маршалл, художник]:
«Ціни шалені. І це реальність для тисяч інших жителів міста. Орендна плата просто божевільна. Навіть якби я знайшов місце за прийнятною ціною, на нього б претендувало ще 100 осіб чи близько того».

На будинок Гаррісон витратив коло 4000 фунтів. Це приблизно 4800 доларів. Усередині є невелика кухня й ліжко. Водночас він розмістився в жовтому контейнері, який зазвичай використовують для будівельних відходів.

Ділянку землі надала благодійна організація. Художник має садову доріжку й переносний туалет у кутку ділянки. Він приймає душ на роботі, що за десять хвилин їзди на велосипеді, або в тренажерному залі. Також є доступ до води зі шланга сусіднього будинку.

[Гаррісон Маршалл, художник]:
«Усі сусіди чудові. Усі дуже мене підтримують. Приносять домашню їжу. Це величезний бонус для всього проєкту. Просто в цьому районі, схоже, справді гарна громада».

Інфляція споживчих цін у Великій Британії досягла 41-річного максимуму. Пік був у жовтні, коли вона перевищила 11 %. Наразі вона, як і раніше, виражається двозначним числом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: