21.09.2024
Телеканал NTD

Винахідник першого мобільного телефона в майбутнє дивиться оптимістично, але є і застереження

Винахідник першого мобільного телефона в майбутнє дивиться оптимістично, але є і застереження

Цей телефон вагою понад кілограм заведено вважати першим у світі. З нього Мартін Купер — людина,..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Цей телефон вагою понад кілограм заведено вважати першим у світі. З нього Мартін Купер — людина, якій приписують винахід першого бездротового апарата, — зробив перший у світі дзвінок. Це було 1973 року.

Після цього знадобилося коло десятиліття, щоб вивести на ринок комерційну версію пристрою.

[Мартін Купер, винахідник мобільного телефона]:
«Спочатку, 50 років тому, коли я задумав стільниковий телефон, ми створили його і зробили перший телефонний дзвінок. Я знав, що колись мобільний телефон буде в кожного».

94-річний Купер узяв участь у найбільшій у світі виставці бездротових технологій, що проходила в іспанській Барселоні. Там йому вручили нагороду. Він сподівається, що мобільні пристрої і далі удосконалюватимуть, і що вони здійснять революцію в галузі освіти й охорони здоров’я.

[Мартін Купер, винахідник мобільного телефона]:

«Я вважаю, що ми тільки починаємо».

На думку винахідника, телефони можуть перетворитися на сенсори, які вимірюватимуть показники здоров’я. А батареї будуть здатними заряджатися енергією, яку виробляє організм.

Водночас Купер визнав, що мобільні технології мають і темну сторону. Вони наражають на небезпеку персональні дані. Також у дітей виникає залежність від соціальних мереж та інтернету, а шкідливий контент стає доступнішим.

[Мартін Купер, винахідник мобільного телефона]:
«У нас більше немає конфіденційності. Наш уряд має розв’язати це питання й захистити дані».

Щодо себе винахідник каже, що в смартфоні лише перевіряє електронну пошту й шукає інформацію в інтернеті.

[Мартін Купер, винахідник мобільного телефона]:
«Є багато речей, яких я ще не навчився».

Коротке посилання на цю сторінку:

Винахідник першого мобільного телефона в майбутнє дивиться оптимістично, але є і застереженняВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянУ Дубаї корали вирощують по-новомуУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: