05.10.2024
Телеканал NTD

Болгарія дістала доступ до газотранспортної системи Туреччини

Болгарія дістала доступ до газотранспортної системи Туреччини

Болгарія дістала доступ до терміналів зрідженого газу та газотранспортної системи Туреччини. Угоду підписали в Софії болгарська..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Болгарія дістала доступ до терміналів зрідженого газу та газотранспортної системи Туреччини. Угоду підписали в Софії болгарська держкомпанія «Булгаргаз» та турецька «Боташ». Енергоносій імпортуватимуть через приймальні термінали в Туреччині.

[Фатіх Дьонмез, міністр енергетики Туреччини]:
«Термін дії цього контракту — 13 років. У цей період можна буде постачати півтора мільярда кубометрів газу на рік. Ця угода підвищить надійність постачання газу до Болгарії, а також до Європи».

Угода розв’яже проблему відсутності в Болгарії необхідної інфраструктури для розвантаження зрідженого газу.

[Росен Христов, міністр енергетики Болгарії]:
«Завдяки цьому договорові ми забезпечимо можливість купувати газ у всіх світових виробників та вивантажувати його в Туреччині, що найліпше підходить для Болгарії з погляду логістики».

Після цього енергоносій газотранспортною мережею компанії «Боташ» доставлятимуть до Болгарії.

До квітня 2022 року Софія повністю залежала від російського газу. Однак потім, наслідуючи ЄС, вона відмовилася розраховуватися за нього в рублях. Після цього імпорт із Росії припинився.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болгарія дістала доступ до газотранспортної системи ТуреччиниЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службу137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: