05.07.2024
Телеканал NTD

«Катаргейт»: Європарламент розпочав процедуру позбавлення імунітету ще двох депутатів

«Катаргейт»: Європарламент розпочав процедуру позбавлення імунітету ще двох депутатів

Європарламент розпочав процедуру позбавлення імунітету двох своїх членів. Офіційно їхніх імен не назвали. Але джерела, близькі..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Європарламент розпочав процедуру позбавлення імунітету двох своїх членів. Офіційно їхніх імен не назвали. Але джерела, близькі до розслідування, повідомляють, що це бельгієць Марк Тарабелла та італієць Андреа Коццоліно.

Голова Європарламенту Роберта Мецола написала в соцмережах: «Безкарності не буде. Жодної».

Зняти з них депутатську недоторканність хочуть у межах розслідування корупційного скандалу довкола чемпіонату з футболу в Катарі.

У справі вже заарештовано кількох євродепутатів. Серед них — заступник голови Європарламенту грекиня Єва Кайлі. У грудні її позбавили повноважень. Її звинувачують в участь у злочинній організації, відмиванні грошей та в корупції.

Припускають, що Кайлі брала хабарі від уряду Катару за те, щоб сформувати в очах керівництва ЄС позитивний його образ і добитися того, щоб цій країні дали право провести футбольний чемпіонат.

Як повідомляють, у брюссельській квартирі Кайлі виявили сумки, у яких було 150 тисяч євро. Сама колишня депутатка стверджує, що вона про них не знала, і що це нібито гроші її супутника Франческа Джорджі, якого теж затримали.

Під варту взято й батька підозрюваної. У нього знайшли валізу, у якій було 750 тисяч євро.

У межах розслідування провели вже коло 20 обшуків, зокрема й у будівлі Європарламенту.

Тим часом наприкінці грудня суд подовжив попереднє ув’язнення Кайлі ще на місяць.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Катаргейт»: Європарламент розпочав процедуру позбавлення імунітету ще двох депутатівЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: