18.07.2024
Телеканал NTD

125 повітряних зміїв злетіли над Ахмадабадом в Індії

125 повітряних зміїв злетіли над Ахмадабадом в Індії

Морські істоти, веселі смайлики й хижі птахи. Десятки повітряних зміїв різних форм і розмірів ширяють у..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Морські істоти, веселі смайлики й хижі птахи. Десятки повітряних зміїв різних форм і розмірів ширяють у небі над Ахмадабадом в індійському штаті Гуджарат. Тут проходить міжнародний фестиваль. У ньому беруть участь 125 команд із 68 країн.

[учасник із ПАР]:
«Цей фестиваль — один із найбільших у світі. Тут я зустрічаюся з друзями з багатьох країн і можу показати свого повітряного змія безлічі глядачів».

[учасниця з Грузії]:
«Це один із найкращих фестивалів у світі. Ми знаємо це, бо беремо участь у різних заходах. Можливо, в Індії більше радості, веселощів та барв».

Фестиваль повітряних зміїв проходить перед святом Макара-санкранті, яке присвячене індуїстському богу Сонця. Цьому божеству підносять перші плоди зібраного врожаю. Під час свята також заведено обмиватися в Ганзі та інших річках.

До цього додалася ще одна традиція — запускати повітряних зміїв. У багатьох містах Гуджарату проводять змагання. До них готуються кілька місяців.
Коротке посилання на цю сторінку:

125 повітряних зміїв злетіли над Ахмадабадом в ІндіїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЯку країну визнали найщасливішоюЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: