17.06.2024
Телеканал NTD

Надихнув футбол: катарець намалював найбільшу у світі картину на полотні

Надихнув футбол: катарець намалював найбільшу у світі картину на полотні

Це найбільша у світі картина на полотні. Її площа — 9650 квадратних метрів. Твір потрапив до..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Це найбільша у світі картина на полотні. Її площа — 9650 квадратних метрів. Твір потрапив до Книги Гіннеса.

Картину намалював катарський художник Емад Салехі. Демонструють її на стадіоні Університету Катару.

Майстер витратив три тонни фарби та використав 150 пензлів. Працював по 18 годин на день п’ять місяців. Малював невеликі фрагменти, які потім об’єднали в одну гігантську картину. Надихнув художника футбол.

[Емад Салехі, художник]:
«Я хотів за допомогою цієї картини показати різні сторони арабської культури, зокрема каліграфію. Також я хотів відобразити історію чемпіонату світу з миті його заснування й дотепер».

Художнику вже вручили сертифікат Книги Гіннеса. До нього рекорд належав британцю Саші Джафрі. Він намалював картину на полотні площею 1600 квадратних метрів. Її продали за 62 мільйони доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Надихнув футбол: катарець намалював найбільшу у світі картину на полотніНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніПрогулянка найромантичнішим садом світуВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: