18.08.2024
Телеканал NTD

У Німеччині запобігли держперевороту

У Німеччині запобігли держперевороту

Спробі держперевороту запобігли в Німеччині. Влада оголосила, що заарештувала 25 змовників, які належать до правих радикалів...

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Спробі держперевороту запобігли в Німеччині. Влада оголосила, що заарештувала 25 змовників, які належать до правих радикалів. Вони планували збройне захоплення парламенту та державний переворот. Під підозрою ще 27 осіб.

У прокуратурі кажуть, що серед змовників був військовий офіцер, якого заарештували в Італії. У його готельному номері знайшли матеріали угруповання, пов’язані з підривною діяльністю. Наразі готують документи для його екстрадиції.

Загалом організація складалася з коло 50 осіб. Її лідер називає себе князем Генріхом XIII. За даними місцевих ЗМІ, він зв’язувався з представниками Росії, у якій бачив важливого союзника.

У рейдах брало участь понад 3000 поліціянтів та працівників спецслужб. Облави відбулися на 130 об’єктах у 11 землях Німеччини, а також в Австрії та Італії.

[Хоакім Геррманн, міністр внутрішніх справ Баварії]:
«Сьогодні провели обшуки в багатьох місцях Баварії. Загалом у двадцяти, і маємо понад 15 підозрюваних. У межах цієї загальнонаціональної та частково міжнародної операції в самій лише Баварії арештували шістьох осіб».

Змовників підозрюють у розробленні конкретних планів штурму бундестагу невеликою озброєною групою. Прокурори також кажуть, що заколотники вербували армійців та поліціянтів, накопичували бойову техніку та проводили навчання.

Їхньою метою було відновити той державний устрій, що існував у Німецькій імперії в 1871 році. Вони навіть запланували створення кількох міністерств та призначили майбутніх очільників.

Водночас прокурори вважають, що угруповання розуміло, що не зможе досягти своєї мети без насильства та вбивств.

Як повідомляють, усі змовники дотримувалися тієї ж ідеології, що й рух «Громадяни Рейху», а також QAnon. Перші виступають за відновлення Німеччини у межах до 1939 року. Другі вважають, що всіма демократичними країнами керує так звана глибинна держава.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині запобігли держпереворотуБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: