29.04.2024
Телеканал NTD

Знамениті печерні купальні Угорщини закрилися через високі ціни на газ

Знамениті печерні купальні Угорщини закрилися через високі ціни на газ

Ці відвідувачі останніми прийшли насолодитися купанням у відомих угорських термальних ваннах. Через зростання цін на енергоносії..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Ці відвідувачі останніми прийшли насолодитися купанням у відомих угорських термальних ваннах. Через зростання цін на енергоносії це місце на якийсь час закриють.

Ці ванни називають печерними купальнями. Вони входять у комплекс курорту Мішкольц-Тапольця. Відвідувачі приходять сюди, щоб скупатися в природно нагрітих водах, ще з римських часів. Нині ж це багатовікове визначне місце не встояло перед кризою. Річ у тім, що взимку воду доводилося підігрівати. Використовували газ. Але зараз це надто дорого.

[Джудіт Немет, виконавчий директор курорту]:
«Ми змушені закрити печерні купальні з однієї причини: вартість газу з жовтня по грудень коштуватиме нам 140 тисяч доларів».

Закриття неминуче вплине на готелі, гостьові будинки та інші туристичні заклади в окрузі. І це тривожний сигнал для галузі, яка тільки недавно почала відновлюватися після пандемії коронавірусу.

Останні відвідувачі кажуть, що все ще сподіваються на диво.

[Андреа Муска, відвідувачка]:
«Не розумію, чому закривається такий чудовий комплекс. Влада підтримує найрізноманітніші сфери. А це місце не може?»

[Карой Кережі, відвідувач]:
«Готелі збанкрутують, бо вони від цього залежать».

Компанія — оператор печери попередні чотири роки збиткувала. Її виторг у 2021 році був значно нижчим за допандемічний рівень. Підвищення цін на газ стало останньою краплею.

Уряд уже надає допомогу малим і середнім підприємствам, які працюють у ключових ланцюжках постачання виробничого сектору. Але компанії сфери послуг державної підтримки не мають.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: