17.12.2024
Телеканал NTD

Змивало будинки: канадці оговтуються після урагану «Фіона»

Змивало будинки: канадці оговтуються після урагану «Фіона»

Як море змивало цілі будинки, досі не можуть забути жителі канадського острова Ньюфаундленд. У суботу на..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Як море змивало цілі будинки, досі не можуть забути жителі канадського острова Ньюфаундленд. У суботу на схід країни налетів буревій «Фіона». Він валив електричні стовпи й дерева, а також зривав дахи з будинків та інших будівель. Загинула 73-річна жінка.

Загалом цей регіон, де проживає трохи більше як 4000 осіб, постраждав найбільше. Понад 20 будинків зруйновано, близько двохсот людей потребує притулку.

[Грег Кук, пожежник-доброволець]:
«Це просто нереально. Я ніколи такого не бачив. Була мить, коли хвиля просто зірвала цілий будинок із фундаменту. Насправді за мною був будинок, але зараз його вже немає».

Коли «Фіона» досягла східного узбережжя, швидкість вітру перевищувала 170 кілометрів за годину.

Жителька цього містечка Тонні каже, що шокована тим, як далеко хвилі заходили на сушу.

[Тоні Госкінс, місцева жителька]:
«Це було як зона бойових дій. Будинок моїх сусідів зруйновано. Величезні хвилі, що обрушилися на їхній дім, також із повною силою били й по нашому. Тоді ми зрозуміли, що теж маємо тікати».

Канаді потрібно кілька місяців, щоб відновити критично важливу інфраструктуру після того, як потужний ураган залишив «безпрецедентний» слід руйнувань. Про це кажуть офіційні особи.

Сотні тисяч жителів Нової Шотландії, острова Принца Едуарда, Ньюфаундленду, Квебеку та Нью-Брансвіка залишилися без електрики.

Хоча повний масштаб руйнувань поки не оцінили, шторм може виявитися одним із найдорожчих стихійних лих для Канади.
Коротке посилання на цю сторінку:

Змивало будинки: канадці оговтуються після урагану «Фіона»Верховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Пожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: