24.08.2024
Телеканал NTD

Харків’янин доставляє їжу і ліки людям на карантині

Харків'янин доставляє їжу і ліки людям на карантині

Ян Герасимов їздить Харковом із рюкзаком, який заповнений товарами першої необхідності. Він доставляє продовольство й медикаменти..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Ян Герасимов їздить Харковом із рюкзаком, який заповнений товарами першої необхідності. Він доставляє продовольство й медикаменти тим, хто не може за ними піти в умовах карантину.

[Ян Герасимов, учасник проекту]:
«Сьогодні це рис, горох і хліб, упаковані в такі пакети».

Ян везе їжу літній парі, яка не виходить на вулицю, боячись заразитися. Діти не можуть відвідати батьків, бо не ходить громадський транспорт, тому вони замовили товари через сторінку Яна у Facebook.

Харків’янин створив платформу в інтернеті для допомоги людям в ізоляції відразу після того, як у місті оголосили карантин. Сюди пишуть і ті, хто може допомогти, і ті, хто цієї допомоги потребує. До доставлення необхідних продуктів і медикаментів приєдналися й інші.

Щоб звести до мінімуму контакт, Ян залишає пакет на дверній ручці, потім стукає або натискає на дзвінок і вирушає за іншою адресою.

Більшість клієнтів — літні люди. Але є також і молоді. Вони опинились у скрутному становищі без роботи і грошей.

Олена поспішає доставити життєво важливі ліки діабетикам, ізольованим у будинку.

[Олена Вишня, учасниця проекту]:
«Сьогодні досить насичений день, тому що ми всі хвилюємося, що буде, якщо запровадять надзвичайний стан і обмежать перевезення, переїзди. Тому поспішаємо розвезти інсулін і тест-смужки тим, кому вони дуже потрібні».

Серед таких 67-річна Лариса Климова з астмою і діабетом. Для неї наявність інсуліну — питання життя і смерті.

Карантинні заходи діють по всій Україні з 25 березня і до кінця квітня. Не ходить громадський транспорт, пересування людей вулицями також обмежено.
Коротке посилання на цю сторінку:

Харків’янин доставляє їжу і ліки людям на карантиніУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваність

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: