05.05.2024
Телеканал NTD

Артінсталяція об’єднала мешканців канадського міста Торонто

Артінсталяція об'єднала мешканців канадського міста Торонто

Вісім тисяч гігантських плиток доміно впали одна за одною в центрі Торонто. Незвичайна артінсталяція розтяглася на..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Вісім тисяч гігантських плиток доміно впали одна за одною в центрі Торонто. Незвичайна артінсталяція розтяглася на 2,5 кілометри від району Кінг-Вест до парку «Каное-Лендінг». Автор проєкту — британська театральна компанія.

[Ілана Альтман, співорганізаторка заходу]:

«Чарівність цього проєкту в тому, що він радує всіх, хто є тут. <…> У цьому полі для гри в доміно опинилися підприємства та будинки. Воно охоплює і всі вулиці. Тому нам довелося залучити до роботи багато людей. Але, гадаю, усі розуміли, яку радість дасть цей проєкт, і кожен хотів у ньому взяти участь».

Розставляти плитки допомагало 250 волонтерів. Поспостерігати за цим прийшли тисячі глядачів. Мета проєкту — об’єднати людей. Майже половина мешканців Канади рідко спілкується із сусідами, через що люди почуваються ізольованими.

[Ілана Альтман, співорганізаторка заходу]:

«Цей проєкт здійснили лише завдяки волонтерам, які втілили його в життя. Це шанс для людей вийти з дому, зібратися разом і познайомитися із сусідами, узяти участь у колективному будівництві та врешті-решт відчути зв’язок із суспільством».

[волонтерка]:

«Я хочу, щоб суспільство відчуло, як ці плитки об’єднують різні райони, різних людей та сусідів, які живуть у цих різних районах. Усі пов’язані одне з одним».

Артінсталяцію споруджували кілька годин, а потім настав час її зруйнувати. Плитки падали близько пів години.

[глядачка]:

«Було чудово. Я чула реакцію людей, коли все падало. Я бачила, як люди йшли за плитками, що падали, і як усім було весело».

У Канаді британська театральна компанія цей проєкт організувала вперше. До цього вона проводила його в Австралії, Африці та Європі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Артінсталяція об’єднала мешканців канадського міста ТоронтоЧому страхова компанія заохочує співробітників брати в офіс своїх собакВеселі цуценята дарують душевний спокій на заняттях з йогиМуденгоманія: популярність карликового бегемотика допомагає бізнесу в ТаїландіМолода жінка рятує кішок і собак в Ємені, попри війну«Кудлатий патруль»: на пляжах в Італії працюють собаки-рятувальникиСобаки в модному вбранні вийшли на подіум у Нью-ЙоркуУ Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголінПустеля Атакама в Чилі дивує рідкісним зимовим цвітіннямЗнову на ваги: ​​кого зважили в Лондонському зоопарку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: