19.06.2024
Телеканал NTD

Вогняне дійство відбулося на вулицях Гонконгу

Вогняне дійство відбулося на вулицях Гонконгу

У Гонконгу проходить вогняне дійство, під час якого десятки людей несуть тисячі ароматичних паличок, що димляться..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

У Гонконгу проходить вогняне дійство, під час якого десятки людей несуть тисячі ароматичних паличок, що димляться на тілі дракона.

Цього року в заході бере участь 300 чоловіків. А довжина дракона становить 67 метрів.

Цей щорічний захід проводиться вже 145 років. Він виник під час епідемії чуми у ХІХ столітті. За допомогою такого вогняного дракона люди намагалися вигнати хворобу.

Дракона проносять старим районом Тай-Ханг, який розташований біля одного з найжвавіших торгових кварталів Гонконгу.

Лише кілька десятиліть тому Тай-Ханг був занедбаним. Однак останніми роками його облагородили. Утім, про давню традицію тут, як і раніше, не забувають.

[Пхан Чікхен, мешканець Гонконгу]:

«Я вважаю, що танець вогняного дракона корисний для Гонконгу. Я не пропагую забобонів, але я вірю, що вогняний дракон може вигнати будь-яку чуму. І важливо, щоб цей захід об’єднував нас позитивною енергією».

Останнім часом тут проводять також і дитячий танець дракона. У ньому беруть участь 100 дітей і підлітків, які несуть вулицями 20-метрового дракона, прикрашеного світлодіодними лампочками.

Працівники популярної піцерії вважають, що захід наповнює цей район життям.

[Тео Ролсон, працівник піцерії]:

«Атмосфера дуже жвава, прийшло багато людей. Знаєте, Тай-Ханг безперечно не має такого вигляду щодня. Тож чудово, що в нас тут велелюдно».

Танець вогняного дракона триває три ночі поспіль з 16 по 18 вересня. Це традиція Свята середини осені, також відомого як Свято Місяця, яке у 2024 році припадає на 17 вересня.

Цими днями милуються повним місяцем уночі і їдять місячні пряники.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вогняне дійство відбулося на вулицях ГонконгуЯк шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті НілуМодний скафандр: Pierre Cardin розробив прототип для астронавтів ЄКАБоснійська печера Ветрениця набула статусу ЮНЕСКОChristian Dior присвятив колекцію от-кутюр спортуНа горі Фудзі в Японії на альпіністів чекають нові правилаОнігірі — душа японської кухніХудожник, який першим став зображати усміхнених людейКоролівські сукні та лист Рінго Старра: стартують аукціонні «Класичні тижні»Як день літнього сонцестояння відзначають у Великій Британії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: