19.07.2024
Телеканал NTD

Новий музей у Нью-Делі присвятили Могольській імперії

Новий музей у Нью-Делі присвятили Могольській імперії

Перенестися в добу Великих Моголів пропонують у столиці Індії. У гробниці Гумаюна відкрився новий музей. Його..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Перенестися в добу Великих Моголів пропонують у столиці Індії. У гробниці Гумаюна відкрився новий музей. Його присвячено життю та спадщині падишаха.

Гумаюн правив на території сучасного Східного Афганістану, Бангладеш, Північної Індії та Пакистану з 1530 по 1540 рік, а за 15 років — ще рік. Він брав участь у 27 битвах та побував у 122 містах, подолавши 34 000 кілометрів від Персії до Індії.

У музеї показано 500 експонатів. Це старовинні монети, твори мистецтва, рукописи, книжки, зброя і навіть астролябія. Гумаюн захоплювався астрономією і перською поезією.

На панорамному екрані можна переглянути відео з пам’ятками доби Великих Моголів, розташованими неподалік.

[Ратіш Нанда, працівник Фонду Ага Хана]:

«Це багато в чому живий музей. <…> Картина замінить тисячу слів, а відео та анімація — напевно, 10 000. Усього за кілька хвилин екран розповість про те, як цей регіон розвивався упродовж семи століть».

Музей має п’ять залів. У кожному — мапи та екрани, на яких можна переглянути відео.

[гість музею]:

«(Музей) дає змогу пережити минуле. Люди, які вивчають історію і мають знання в цій галузі, можуть побачити, як минуле постає перед їхніми очима».

Гробницю Гумаюна звели на замовлення вдови падишаха. Історична пам’ятка є у списку Світової спадщини ЮНЕСКО. А музей імператора Великих Моголів готували до відкриття 25 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий музей у Нью-Делі присвятили Могольській імперіїВідпустка вдома: на березі Тибру в Римі відкрили безплатний пляжМодний скафандр: Pierre Cardin розробив прототип для астронавтів ЄКАНесподіваний скарб: мармурову статую знайшли в давньоримській каналізації в БолгаріїПухнасті гості: на виставку до Шанхайського музею впустили кішокОнігірі — душа японської кухніХудожник, який першим став зображати усміхнених людейБоснійська печера Ветрениця набула статусу ЮНЕСКОДанія повернула Бразилії унікальну мантію з червоного пір’яКоролівський замок Балморал, що в Шотландії, уперше відкрили для всіх охочих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: