20.05.2024
Телеканал NTD

Велика Британія пережила найспекотніший червень за 140 років

Велика Британія пережила найспекотніший червень за 140 років

Червень цього року став найспекотнішим за всю історію спостережень у Великій Британії. Британське метеорологічне бюро повідомляє,..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Червень цього року став найспекотнішим за всю історію спостережень у Великій Британії. Британське метеорологічне бюро повідомляє, що середня температура становила 15,8° C. Вона стала найвищою за останні 140 років і побила рекорд 14,9° C 1940-го і 76-го років.

Нинішній червень відрізняється від минулорічного тим, що тепло стійко зберігалося як удень, так і вночі.

[Клер Насір, метеоролог]:
«Метеостанції в деяких регіонах фіксували температуру вищу за 25 градусів Цельсія впродовж близько двох тижнів. Це просто неймовірно».

Максимальна температура сягала 32 градусів. Синоптики кажуть, що на заході Великої Британії часто буває спекотніше, ніж на сході, де переважно хмарно.

Вплив спеки на природу в червні посилився через посуху. Але ближче до кінця місяця почалися зливи.

[Клер Насір, метеоролог]:
«Ми вважаємо, що в наступні роки літо буде спекотнішим і сухішим. Але коли дощі все-таки почнуться, вони будуть інтенсивнішими, ніж зазвичай. Через це буде вищим ризик раптових повеней. Саме таким і став нинішній червень».

Червнева спека спричинила загибель риби в річках та каналах. Такої погоди також не витримують комахи та рослини, що цвітуть.

Нагадаємо, 2022 рік став найспекотнішим у Великій Британії за всю історію спостережень. Улітку країна пережила три хвилі аномальної спеки. Три літні місяці пройшли майже без дощів, через що на більшій частині країни була посуха.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія пережила найспекотніший червень за 140 роківЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоУ Кенії зростає кількість жертв повенейГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЯк угорці повертаються до сільського життяУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: