27.08.2024
Телеканал NTD

Всесвітній день Фалунь Дафа: у центрі Києва розповіли, чим корисна ця медитативна практика

Всесвітній день Фалунь Дафа: у центрі Києва розповіли, чим корисна ця медитативна практика

Оазис спокою на одній із найжвавіших вулиць України — Хрещатику. Під мелодійну східну музику тут виконують..

Дата завантаження: 2024-04-27

video
Оазис спокою на одній із найжвавіших вулиць України — Хрещатику. Під мелодійну східну музику тут виконують плавні вправи.

Це цігун Фалунь Дафа. Практика походить із Китаю, але поширена в усьому світі.

13-го травня — Всесвітній день Фалунь Дафа, і цього дня кияни традиційно ознайомлюють із практикою жителів і гостей столиці.

Дінара сьогодні одягла костюм небесної феї. Таких можна побачити на китайських старовинних картинах. Практиці цігун вона завдячує добрим здоров’ям. Займається 8 років.

[Дінара Польшакова, учасниця акції]:

«Були проблеми із серцем — дуже сильна тахікардія. Я не знала, що з нею робити. Зверталася до лікарів, але мені не дуже допомагало. І коли почала займатись, я навіть не помітила, як вона зникла».

31 рік тому Фалунь Дафа було уперше представлено широкому загалу в Китаї. Зробив це майстер Лі Хунчжи. Згодом його чотири рази номінували на Нобелівську премію миру. Він також є в списку 100 геніїв сучасності.

Вправи доповнюють вчення про закони всесвіту. Основні принципи цієї практики — Істина, Доброта й Терпіння.

[Зоряна Щогольова, учасниця акції]:

«Коли почалася війна в Україні, практика Фалунь Дафа, читання книги “Чжуань Фалунь” заспокоювали мій душевний стан, мої емоції, мої думки. Я зрозуміла, що все, що відбувається навколо, відбувається не просто так».

Андрій приїхав на акцію з Дніпра. Займається Фалунь Дафа 17 років.

[Андрій Нагорнюк, учасник акції]:

«Ця практика мені дала можливість знайти себе, свої думки, свій справжній характер, свою природу. І я зрозумів, що вона насправді добра».

Євген займається 22 роки.

[Євген Бруг, учасник акції]:

«У кожній людині є добра сторона, і є не дуже добра. І ось я розвиваю свою добру сторону, і вона стає більшою і витісняє негативну сторону».

Цього дня такі заходи можна побачити від Токіо до Нью-Йорка, від Сіднея до Мумбая. Фалунь Дафа займаються більш як у 100 країнах світу. У деяких країнах цю практику також викладають у школах і поліційних академіях.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: