03.09.2024
Телеканал NTD

До Землі наблизилася зелена комета

До Землі наблизилася зелена комета

Уперше за 50 тисяч років до Землі наблизилася так звана зелена комета із жовтим хвостом. Попереднього..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Уперше за 50 тисяч років до Землі наблизилася так звана зелена комета із жовтим хвостом.

Попереднього разу земляни могли її бачити в період неандертальців.

Небесне тіло наблизилося до нашої планети на відстань 42 мільйони кілометрів. Водночас науковці впевнені, що воно повернеться лише через мільйони років.

Комету торік у березні виявили за допомогою телескопа приватної обсерваторії в Сан-Дієго. А під час максимального наближення її можна було бачити в Північній півкулі й неозброєним оком.

Упізнати її можна за незвичайним зеленим свіченням.

[Джейк Фостер, астроном Гринвіцької обсерваторії]:
«Вона зелена, бо її поверхня покрита молекулами, відомими як двоатомний вуглець, що розщеплюється під впливом сонячного ультрафіолетового випромінювання. Коли він розщеплюється, то вивільняє енергію у вигляді світла певного кольору».

Комета обертається навколо Сонця. 1 лютого вона пройшла повз Землю й вирушила в бік Марса. З Червоною планетою вона має зрівнятися до 10 лютого.

З Південної півкулі зелену комету можна буде побачити в телескоп лише з березня.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Землі наблизилася зелена кометаМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: