29.04.2024
Телеканал NTD

Світова організація торгівлі обіцяє реформи й нові угоди

Світова організація торгівлі обіцяє реформи й нові угоди

Світова організація торгівлі має намір укласти угоди, які допоможуть розв’язати складні питання в сферах сільського господарства..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Світова організація торгівлі має намір укласти угоди, які допоможуть розв’язати складні питання в сферах сільського господарства і зміни клімату. Також вона намітила проведення внутрішніх реформ. Досягти результатів планують до наступної міністерської конференції СОТ, яка має відбутися не пізніше березня 2024 року.

[Нгозі Оконджо-Івеала, керівник СОТ]:
«Ми здатні показати, що члени СОТ можуть об’єднуватися й укладати важливі угоди на багатосторонній основі. Гадаю, це дає надію, що ми зможемо рухатися вперед і розв’язувати інші складні питання».

Попередня конференція СОТ відбулася в червні. Уперше за довгі роки наглядовий орган уклав важливі угоди, зокрема домовленості щодо субсидій на рибальство, відмову від патентів на вакцини проти COVID-19 й рішення щодо безпеки харчів.

Однак багато питань залишилося. Одне з них – оновлення зводу правил СОТ. Також треба відновити роботу Органу щодо вирішення суперечок, паралізовану з 2019 року.

Водночас СОТ перегляне прогнози зростання світової торгівлі в бік зниження. Голова організації каже, що перспективи похмурі.

[Нгозі Оконджо-Івеала, керівник СОТ]:
«Тенденція йде в цьому напрямі. Це дуже тривожно. У Європі зросли ціни на енергоносії. В усьому світі подорожчали продовольчі товари. Насправді скрізь піднялися ціни на енергоносії та харчі».

Раніше СОТ переглянула прогноз зростання світової торгівлі на цей рік із 4,7 % до 3 %. Наступного року вона прогнозує зростання торгівлі на рівні 3,4 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: