25.12.2024
Телеканал NTD

Крижаний заплив: чилійка побила рекорд Гіннеса

Крижаний заплив: чилійка побила рекорд Гіннеса

Крижана русалка — так називають чилійку Барбару Ернандес. 36-річна жінка встановила світовий рекорд Гіннеса, пропливши 5,5..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Крижана русалка — так називають чилійку Барбару Ернандес. 36-річна жінка встановила світовий рекорд Гіннеса, пропливши 5,5 кілометрів кордоном між Тихим та Атлантичним океанами на півдні Чилі.

[Барбара Ернандес, плавчиня]:
«Головною проблемою була температура води. Дуже холодна, 7–8 градусів. А також дальність шляху — там ніколи не пропливали ні жінки, ні чоловіки. Доводилося бути дуже обережною. Переохолодження могло коштувати життя».

Заради рекорду Барбара пливла без гідрокостюма. Відстань подолала за трохи більше ніж 45 хвилин. Зупинятися на відпочинок чи діставати допомогу не можна було. За запливом уважно стежили чилійські військово-морські сили.

До цього у 2019 році Барбара здобула три золоті медалі на Кубку світу із зимового плавання в Сибіру.

За словами рекордсменки, на такі перемоги її надихає сім’я.

[Барбара Ернандес, плавчиня]:
«Я змалку мріяла займатися плаванням. Моя сім’я — мій двигун, це найважливіші люди в житті. Я також хочу надихнути всіх мріяти про велике, знати, що навіть на краю всесвіту можна зробити щось, що здатне вплинути на життя інших людей».

Барбара — магістр психології. Плаванням займається із семи років, а в крижаній воді почала плавати з 2014 року. Правила цієї дисципліни регулює Міжнародна асоціація зимового плавання зі штаб-квартирою у Фінляндії. Вона планує додати плавання в крижаній воді до олімпійських видів спорту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: