Новини політики

Вибори в США: як розвиваються події із судовими позовами й сертифікацією результатів

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Виборчий штаб Дональда Трампа й далі подає судові позови в ключових штатах, намагаючись зупинити сертифікацію результатів, а також домагаючись перевірки висланих поштою бюлетенів і розслідування інших можливих фальсифікацій.

Суд у Пенсільванії заборонив чиновникам штату сертифікувати результати президентських виборів 2020 року до наступного засідання, яке запланували на п’ятницю.

Цей самий суд наразі розглядає судовий позов виборчого штабу Трампа. У ньому стверджується, що ухвалена перед виборами чиновниками штату постанова, яка дозволила приймати вислані поштою бюлетені ще впродовж трьох днів після голосування, порушує конституцію США.

У Вісконсині приватна юридична фірма, яка захищає інтереси громадян, подала позов до Верховного суду штату. У ньому йдеться, що є свідчення про 144 тисячі потенційно фальшивих бюлетенів. На думку заявників, цього більш ніж достатньо, щоб поставити під сумнів результати голосування в цьому штаті. Байден лідирує у Вісконсині з відривом від Трампа всього приблизно 20 тисяч голосів.

Кілька днів тому штаб Трампа подав запит на частковий перерахунок голосів у Вісконсині. Він має завершитися до 1 грудня.

У штаті Невада також подано кілька судових позовів, які підіймаються вгору судовими інстанціями. Однак попри це Верховний суд штату вирішив сертифікувати результати виборів у Неваді. Він затвердив перемогу Джо Байдена, який відірвався від Трампа на 33 тисячі голосів.

Тим часом у судових позовах, поданих у штаті, ідеться про масштабні фальсифікації. Відповідно до одного зі свідчень, приблизно 15 тисяч осіб, які проголосували в Неваді, також віддали свої голоси в інших штатах.

У Джорджії на запит виборчого штабу Трампа триває другий перерахунок голосів. Водночас за інформацією організації, яка аналізує дані щодо голосування в штаті, тисячі людей віддали свої голоси, використовуючи адреси поштових служб і комерційних організацій.

Однак відповідно до закону штату, у бюлетені має бути вказана фактична адреса проживання людини. Закон також говорить, що той, хто свідомо надає неправдиву інформацію, постане перед судом. Максимальне покарання за такий злочин — до 10 років в’язниці чи штраф до 100 тисяч доларів.

Leave a Comment

Останні записи

До Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізації

Цінності, вивезені минулого століття з африканського королівства Ашанті, повернулися назад. Тепер їх можна побачити на…

18 години тому

Екстремальна спека оголила руїни стародавнього міста

Незвичайна пам'ятка з'явилася на Філіппінах через тривалу спеку. Зазвичай із цих стародавніх руїн у провінції…

19 години тому

Як угорці повертаються до сільського життя

28-річний Ласло живе на своїй невеликій фермі на сході Угорщини. Переїхав сюди з дружиною Синтією…

20 години тому

Перспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарніші

На кадрах Рейтер видно руйнування в місті Рафах, що в Секторі Гази. Як заявляють палестинці,…

21 годину тому

Бізнесмени Гонконгу змушені закривати магазини

48-річний Джекі Юй відкрив у Гонконгу японський сувенірний магазин понад десять років тому. Тоді туристичний…

22 години тому

Надихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в Лондоні

Тихі куточки Садів К'ю у Лондоні — чудове місце для спокійної прогулянки та роздумів. А…

23 години тому