Культура і розваги

Надихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в Лондоні

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Тихі куточки Садів К’ю у Лондоні — чудове місце для спокійної прогулянки та роздумів. А тепер приводів для них стане ще більше. Виставка незвичайних скульптур навіває думки про цінні дари природи.

У різних куточках парку поставили 17 скульптур із неіржавної сталі та бронзи. Створив їх художник Марк Квінн. А надихали його науковці-ботаніки із Садів К’ю. Вони розповіли скульпторові про рослини, з яких роблять ліки проти раку та інших хвороб.

[Марк Квінн, художник]:

«Мені подобається, як скульптури гармоніюють із парком. Подобається, що вони придумані тут і встановлені теж тут. Вони ніби народились у своєму світі. І це дуже гарне місце. Й оскільки у відображенні міститься багато цікавого, бачиш удвічі й навіть утричі більше за цю красу. Для мене це просто чудова цілісна презентація».

Одну скульптуру присвячено куркумі. У її цілющі властивості вірили здавна. Ще один експонат натхнений тихоокеанським тисом. З його кори добували таксол, який потрібний для лікування раку. Через інтенсивне вирубування ці дерева опинилися під загрозою, тому вчені знайшли інше джерело потрібної речовини.

[Мелані-Джейн Говз, біохімік]:

«Вони звернули увагу на інший вид — тис ягідний, що росте в Європі. Аналогічна хімічна речовина міститься у листі. Таким чином, можна вчиняти раціональніше — збирати листя, не зрубуючи дерев, а потім у лабораторії отримувати таксол».

Ще кілька скульптур натхнені рослинами зі знаменитого Пальмового будинку.

Працівники Садів К’ю надіються, що виставка привабить до парку більше гостей та збагатить їхні знання про природу. Скульптури стоятимуть до кінця вересня.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому