19.04.2024
Телеканал NTD

Військовики Ізраїлю знайшли в Секторі Гази тіла шістьох заручників

Військовики Ізраїлю знайшли в Секторі Гази тіла шістьох заручників

Ізраїльська армія опублікувала відео, на якому, як стверджують, показано операцію з витягнення тіл шістьох заручників у..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Ізраїльська армія опублікувала відео, на якому, як стверджують, показано операцію з витягнення тіл шістьох заручників у Секторі Гази. Загалом в анклаві ХАМАС утримує понад 100 ізраїльтян. Припускають, що третина з них загинула. Доля решти невідома.

Представник армії Ізраїлю Даніель Хагарі сказав на пресконференції, що Ізраїль сповнений рішучості повернути додому всіх заручників: «живих для реабілітації та мертвих для поховання».

[Даніель Хагарі, представник армії Ізраїлю]:

«Ми не відмовимося від жодного з них».

Хагарі не уточнив, скільки заручників ще живі. Він також не відповів на запитання, чи могли ці шестеро загинути від перехресного вогню. З його слів, поблизу діє армія Ізраїлю. Він також додав, що точні обставини їх смерті розслідуватимуть.

А в Єрусалимі десятки людей вийшли на протест. Вони тримають плакати з фотографіями заручників та словом «вибачте», і стверджують, що уряд Нетаньягу вбиває заручників, і що необхідно укласти угоду, щоби повернути живих.

[Аді Гільбоа, протестувальниця]:

«Ми просимо вибачення в усіх заручників, живих та мертвих, зокрема за те, що нам не вдалося повернути їх живими. Ми не хочемо, щоб додому поверталися мертві заручники. Ми хочемо, щоб вони були живими, і найголовніше, щоб війна закінчилася».

Уряд Ізраїлю каже, що веде переговори щодо повернення людей. Водночас держсекретар США Ентоні Блінкен, який прибув з візитом на Близький Схід, зустрівся з офіційними особами Єгипту та Катару. Його мета — чинити дипломатичний тиск на сторони та домогтися припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом.

Виступаючи в Досі, він сказав, що угода про припинення вогню має бути укладена найближчими днями. Він додав, що Єгипет та Катар зроблять усе можливе, щоб схилити ХАМАС до угоди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Військовики Ізраїлю знайшли в Секторі Гази тіла шістьох заручниківУ Словаччині потяг урізався в автобус — є жертви«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніСпецпосланець ООН у Ємені: загроза судноплавству в Червоному морі зростаєГантер Байден визнав себе винним у справі про ухиляння від сплати податківДепутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягуВООЗ: у Судані спалахнула епідемія холериВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в СШАПрокуратура Венесуели видала ордер на арешт лідера опозиції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: