22.01.2024
Телеканал NTD

Перший у Данії музей динозаврів дивує гостей унікальними скам’янілостями

Перший у Данії музей динозаврів дивує гостей унікальними скам'янілостями

Минуле та сьогодення по'єднались у сафарі-парку Кнутенборг на півдні Данії. У слонів, африканських левів та інших..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Минуле та сьогодення по’єднались у сафарі-парку Кнутенборг на півдні Данії. У слонів, африканських левів та інших тварин з’явилися доісторичні сусіди. Тут нещодавно відкрився музей динозаврів.

На площі тисяча квадратних метрів розмістилися скелети древніх ящерів і тварин пермського періоду палеозойської ери.

Головна прикраса експозиції – скелет алозавра Великий Джо. Це найпопулярніший хижий динозавр поряд з тиранозавром. Він з’являється в безлічі фільмів.

[Стефані Кнут, співвласник сафарі-парку Кнутенборг]:
«Аллозавр – найбільший хижак свого часу та найнебезпечніший. Це такий величезний м’ясоїд. Це і вражає, і лякає. Наш експонат – один з екземплярів, що найкраще збереглися».

Тут також є скелет еремотерія – доісторичного гігантського лінивця. Еремотерії з’явилися два з половиною мільйони років тому й вимерли в льодовиковий період 11 000 років тому.

Ще один чудовий експонат – гігантський череп торозавра. Його довжина – близько трьох метрів. Це найбільший череп динозавра у світі з усіх, що знайшли люди. Торозаври харчувалися рослинністю. Вони виростали завдовжки до восьми метрів і могли важити понад чотири тонни. Жили ці ящери наприкінці крейдяного періоду 70 мільйонів років тому.

У колекції є скелет археоптерикса. Це хребетне було завбільшки як ворона. Жило наприкінці юрського періоду.

[гість музею]:
«Чудово подивитися на слонів, а потім прийти сюди. Так можна порівняти слонів з динозаврами і уявити, наскільки великими були доісторичні ящери».

Сафарі-парк Кнутенборг розташований на місці колишнього середньовічного маєтку. Його площа – 660 гектарів. Тут утримують 1000 тварин 40 видів, зокрема слонів, носорогів та тигрів. Це найбільший сафарі-парк у Північній Європі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший у Данії музей динозаврів дивує гостей унікальними скам’янілостямиФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуМіжнародний день бджіл: як вивчають цих комах із часів Галілея10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиВ Італії вимирають газетні кіоскиДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізації

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: