03.09.2024
Телеканал NTD

В Ізраїлі ховають жертв стрілянини по синагозі, а Нетаньягу обіцяє «залізний кулак»

В Ізраїлі ховають жертв стрілянини по синагозі, а Нетаньягу обіцяє «залізний кулак»

У Єрусалимі ховають жертв нападу на синагогу — минулого тижня 21-річний палестинець увечері в п'ятницю відкрив..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

У Єрусалимі ховають жертв нападу на синагогу — минулого тижня 21-річний палестинець увечері в п’ятницю відкрив вогонь й убив сімох людей, зокрема 14-річного підлітка, і поранив трьох. Пізніше його застрелила поліція, яка прибула на місце події.

Це була найбільш смертоносна атака в Єрусалимі з 2008 року. Вона сталась у День пам’яті жертв Голокосту.

Поліція затримала понад 40 людей, зокрема родичів та сусідів нападника.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу сказав, що посвідчення особи та посвідки на проживання членів сімей терористів, а також тих, хто підтримує тероризм, буде анульовано. Він пообіцяв розширити й прискорити видання дозволів на зброю тисячам ізраїльських громадян, а також озброїти працівників рятувальних служб.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Ми не прагнемо ескалації, але ми готові до всякого розвитку подій. Наша відповідь тероризму — залізний кулак і потужна, швидка та точна реакція».

Напад стався у кварталі Неве Яаков. Ізраїльтяни вважають його частиною Єрусалима. Однак палестинці зараховують цей район до окупованої території.

Як повідомляє поліція, палестинець жив у Східному Єрусалимі в таборі для біженців. Він намагався втекти на автомобілі, проте загинув у перестрілці з правоохоронцями.

У Білому домі подію назвали нападом на весь цивілізований світ і жахливим терактом. Джо Байден пообіцяв Нетаньягу будь-яку допомогу.

Водночас армія Ізраїлю оголосила, що зміцнюватиме свої сили на Західному березі річки Йордан.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Ізраїлі ховають жертв стрілянини по синагозі, а Нетаньягу обіцяє «залізний кулак»Фінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄССупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Смертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: