Суспільство

Через посуху на півночі Італії оголосили надзвичайну ситуацію

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Через посуху Італія оголосила режим надзвичайної ситуації в північних регіонах. Там тече річка По — найдовша в країні. Рівень води в ній знизився до історичного мінімуму.

[Фаусто, місцевий житель]:
«Рівень річки на десять метрів нижчий. Раніше в червні води зазвичай було мало, але в липні рівень знову підіймався, бо в Альпах проходило кілька злив. Дуже важливо, щоб у горах були дощі. Щойно вони випадають, вода в річці починає прибувати».

Загалом лихо назвали найбільшим свого роду за останні 70 років. Тепер уряд розпорядився почати економити воду, зокрема запровадити нормування для будинків і підприємств.

Протяжність По — 650 кілометрів. Вона протікає через північ Італії. Багато її ділянок майже повністю пересохло. Фермери кажуть, що течія річки настільки слабка, що вглиб суші починає проникати морська вода й знищувати посіви.

У заяві уряду йдеться, що надзвичайні заходи охоплюватимуть землі, які межують із річкою По, а також водні басейни східних Альп. Сюди входять райони Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Ломбардія, П’ємонт та Венето. Щоб допомогти розв’язувати проблему нестачі води, їм виділили понад 36 мільйонів євро.

Планують також ужити додаткових заходів, щоби протистояти посусі. Експерти кажуть, що лихо посилилося після надзвичайно сухої зими та весни, за якими настав незвичайно спекотний початок літа.

Прем’єр-міністр Маріо Драгі ще розглядає можливість призначити відповідального за розв’язання проблеми з посухою, як було призначено координатора протикоронавірусних заходів.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому